Τιμώμενο πρόσωπο, μαζί με τη Ρούλα Κορομηλά και τον Βαγγέλη Περρή, ήταν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης στον Άλιμο, ο Γιώργος Πρίντεζης, για την προσφορά του στην ανάπτυξη του νησιού. Ο παλαίμαχος αθλητής του μπάσκετ αναγνωρίζεται ως πρεσβευτής της Σύρου, με το AegeanBall Festival να λογίζεται πια ως η πλέον αναγνωρίσιμη εκδήλωση του νησιού και να φέρνει εκλεκτό κόσμο, διασημότητες και αθλητές του υψηλότερου επιπέδου.

Γιώργος Πρίντεζης: Ο σύνδεσμος της Κορομηλά στο 3on3

Η Σύρος δεν έτυχε, πέτυχε. “Οι αναμνήσεις μου”, απάντησε στην ερώτηση του parapolitika.gr για το λόγο που αποφάσισε να δημιουργήσει μια εκδήλωση στο κυκλαδίτικο νησί, λέγοντας ότι πας εκεί “που έχεις αναμνήσεις με τους φίλους σου, με την οικογένειά σου. Θα μπορούσε να είναι ένα άλλο μέρος που θα είχα δημιουργήσει αναμνήσεις. Απλώς εκεί είναι και ωραία”.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την πλατεία της Σύρου “πολύ ενεργειακό μέρος”, τονίζοντας ότι η ιδέα για το μπασκετικό φεστιβάλ τού ήρθε και από την Κορομηλά, που ήταν, όπως είπε ο Βαγγέλης Περρής, "η πρωθυπουργός, καθώς αυτό λέγαμε ότι θα γίνει εκείνος που θα γέμιζε την πλατεία".


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0c5qdewu9g1)

Το “Μπράβο”, που το 1995 “ταξίδεψε” στο νησί είναι μια εκπομπή-σταθμός στην ελληνική τηλεόραση και σίγουρα ενέπνευσε τον 39χρονο, πια, Πρίντεζη, προκειμένου να κάνει κάτι για τον τόπο του. “Ήταν κάτι πολύ φαντασμαγορικό. Τύχαινε ένας πολύ καλός μου φίλος αντιδήμαρχος και με ρώτησε τι μπορούμε να κάνουμε. Σκέφτηκα το 3on3, που διαφέρει με το πέντε εναντίον πέντε, στο οποίο μπορείς να είσαι χαλαρός. Το 3on3 προσφέρει και πιο ωραίο θέαμα. Πάρα πολύ αθλητές έχουν έρθει εκεί, οπότε είναι σημαντικό για ανθρώπους στην επαρχία να τους δουν από κοντά, ενώ δεν έχουν τη δυνατότητα”.

Ο Πρίντεζης απήλαυε καθολικής αποδοχής ακόμα και όταν έπαιζε στον Ολυμπιακό, γι’ αυτό, κιόλας, βρίσκεται στη θέση του τιμώμενου προσώπου μετά την αποχώρησή του το καλοκαίρι του 2022. “Έπαιζα πάρα πολλά χρόνια σε μία ομάδα που είχαμε καταφέρει πολλά πράγματα, είχαμε αποτύχει κι αρκετές φορές. Κακά τα ψέματα, έχω ταυτιστεί και με την ομάδα, με τον κόσμο, δεν το βλέπω σαν βράβευση, αλλά σαν εκτίμηση”.

printezis_syros

Γιώργος Πρίντεζης: Η “δύσκολη μέρα” και το προολυμπιακό τουρνουά

Μέχρι την έκτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, που η φανέλα του Γιώργου Πρίντεζη με τον Ολυμπιακό, το νούμερο 15, θα κρεμαστεί στο ταβάνι του ΣΕΦ δίπλα σε εκείνη του Βασίλη Σπανούλη, θα πρέπει να παρέλθουν πέντε μήνες, όμως ο παλαίμαχος πάουερ φόργουορντ, που έχει πετύχει το πιο σπουδαίο σουτ στην Ιστορία του τμήματος, στον τελικό της Euroleague το 2012 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Κωνσταντινούπολη, τελεί ήδη σε συγκινησιακό καθεστώς. Η απάντησή του ήταν ενδεικτική: “Πολύ δύσκολη μέρα και περίεργη, περίεργη πολλή. Δεν μπορώ να την περιγράψω”.

Σε ό,τι αφορά το προολυμπιακό τουρνουά και τη θητεία του Βασίλη Σπανούλη με την εθνική ομάδα, ο Πρίντεζης δεν προδικάζει πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά είναι βέβαιος ότι η “γαλανόλευκη” θα ξαναγίνει η ομάδα που από το 2004 έως το 2009 έζησε στιγμές δόξας: “Δυστυχώς είναι η κακή τύχη με τα νοκ άουτ παιχνίδια. Νομίζω ότι με τον Βασίλη προπονητή θα ξαναέρθει στην Εθνική η αύρα που υπήρχε παλαιότερα, εκείνη που είχα ζήσει, με τον κόουτς Παναγιώτη Γιαννάκη, στο να καταλάβει καθένας το ρόλο του. Τα παιδιά που πηγαίνουν εκεί να καταλαβαίνουν τι έχει καθένας να δώσει. Μπορεί στην Εθνική να μην έχεις το ρόλο που έχεις στην ομάδα σου, να έχεις λιγότερο ή κάποιον πολύ καλύτερο. Οπότε θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου ο κόουτς Βασίλης θα τους κάνει ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω στοχευμένα για τα δύο παιχνίδια διότι όντως είναι δύσκολα. Και η Σλοβενία και η Κροατία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια για να περάσεις στους Ολυμπιακούς”.