Ο Παναθηναϊκός έπαιζε τις τελευταίες πιθανότητές του για την κατάκτηση του τροπαίου πρωταθλήματος στη Super League φιλοξενώντας την ΑΕΚ για την τρίτη αγωνιστική των playoffs και την νίκησε 2-1, παρ' ότι το παιχνίδι άρχισε... θεόστραβα για τους "πράσινους". 

Ήταν ένα ματς που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει χάσει τα πρώτα 12' το παιχνίδι, αλλά πήρε τη νίκη ακαριαία και με ήρωες τις δύο πιο αρραγείς προσωπικότητες της ομάδας, δηλαδή τον Τάσο Μπακασέτα και τον Φώτη Ιωαννίδη, οι οποίοι ηγήθηκαν της νίκης. Ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε διαδικασία playoffs, αλλά και ύστερα από ένα σερί 21 διαδοχικών παιχνιδιών, το οποίο άρχισε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ, 2-0, στις... 2 Οκτωβρίου. Έχασε σε ντέρμπι ύστερα από 17 αποτελέσματα που παρέμεινε αήττητη. Χρειάστηκε, όμως, μόνο μία ήττα ώστε η ΑΕΚ να βρεθεί στη δεύτερη θέση, αφού διατηρήθηκε στους 65 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει πια 66. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στους 62, ενώ ο Ολυμπιακός στους 60. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0appefuabhl)
Αξίζει εδώ να ειπωθεί ότι το παιχνίδι ήταν θρίλερ υψηλής ποιότητας, όπως και ότι "γέννησε" μια τρόπον τινά μελαγχολία, αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Μπακασέτας και ο Ιωαννίδης δεν θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι, για το Euro 2024. 

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Ένα λάθος και η άμυνα ψηλά


Το λάθος του Χουάνκαρ στο 5' και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το γκολ του Βίντα, δηλαδή από γύρισμα του Ελίασον που έπιασε... κότσο τον Ισπανό, δεν ήταν καλός οιωνός, μια και αναγνωριζόταν πως ο Τερίμ θα ανέβαζε την άμυνά του πολύ ψηλά. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ap158odhvt)

Η ΑΕΚ είχε ευκαιρία σημαντική, με τον Τσούμπερ να αντιδρά νωθρά στο τρανζίσιον ύστερα από όλη τη δουλειά, τζαρτζάρισμα, κατοχή και πάσα, που έκανε ο Λιβάι Γκαρσία.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ap5jtwdrd5)

Ο Παναθηναϊκός είχε ήδη δώσει τα δικά του δείγματα στο ματς, με την ευκαιρία του Μπερνάρ στο 10', την πρώτη από τις φορές που έκανε αλόγατα τους αμυντικούς της "Ένωσης" ο Ιωαννίδης, που πέρασε τον Βίντα και έδωσε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος σούταρε στο δοκάρι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ap2ey8jgih)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Οι προειδοποιήσεις του Μπακασέτα και ο ασυγκράτητος Ιωαννίδης


Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε επειδή βασίστηκε στις προσωπικότητές του. Ο Τάσος Μπακασέτας και ο Φώτης Ιωαννίδης έκαναν εμφάνιση... μπρέιβχαρτ, ψυχωμένη, η οποία οκτώ μέρες μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής και τρεις ύστερα από την ήττα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έχει διπλή σημασία, αφού δείχνει και το πώς αντιμετωπίζουν μια κατάσταση όταν... καίει. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0apdmdl250h)

Ο Μπακασέτας, μάλιστα, είχε προειδοποιήσει και πως θα σκοράρει και ότι δεν θα πανηγυρίσει απέναντι στην πρώην ομάδα του: είχε φιλόδοξη αλλά όχι υπερβολική εκτέλεση φάουλ στο 19', σκόραρε στο 24' γκολ που του στέρησε ο VAR, επειδή ο Αράο ήταν οφσάιντ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0apg7rfdl1d)

Τέλος τέλος, όμως, με τον Ιωαννίδη να κλέβει την μπάλα και να σουτάρει, στο 32', τον Αθανασιάδη να αποκρούει, τον Αράο να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να του την πασάρει, ο 30χρονος μέσος δεν θα άφηνε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0appefuabhl)


Ο Ιωαννίδης είχε μπει σε έναν κόσμο άγριων ενστίκτων και ενεργούσε σαν αρπακτικό. Ο Τερίμ αυτήν τη φορά τον άφησε να... αλωνίζει χωρίς να έχει κάποιον δίπλα του, όπως έγινε με τον Σπόραρ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, και δεν το μετάνιωσε. Ο σπουδαίος 24χρονος φορ έκλεψε την μπάλα και "κρέμασε" τον Αθανασιάδη στο 34', για το 2-1. Πέρασαν δύο λεπτά. 

Η οπισθοχώρηση του Τερίμ


Ο Παναθηναϊκός γύρισε πίσω με 3-4-3 και άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ, κάτι που δεν συνάδει με τις βουλές του Τερίμ. Σε αυτό το στάδιο, όμως, και με τέτοιες ζωτικές ανάγκες, ο Τούρκος υποχώρησε. 


Ο Ιωαννίδης παραλίγο να αυξήσει το προβάδισμα του Παναθηναϊκού με ένα φανταστικό γυριστό στο 55'. Είχε, επίσης, καλή στιγμή στο 73'. Έτρεχε, με όλη την επιβλητικότητα και τη μεγαλοπρέπειά του, σε όλο το παιχνίδι. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aqfftu23qh)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ar5j47auc9)

Η ΑΕΚ, από τη μεριά της, παρά την τετραπλή σαν... ξυπνητήρι αλλαγή του Αλμέιδα, δεν βρήκε τον τρόπο ώστε να έχει κλασικές ευκαιρίες, παρά μόνο υποψίες. 



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aqrtyf5lw9)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aqrtyncx2h)





Χαμός στο τέλος

Ο Ντραγκόφσκι έβγαλε στο 90+2' εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0arhpf0kkt5)

Στο τέλος το παιχνίδι έγινε θρίλερ: ο Ρότα σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, ο Πέρεθ βγήκε μόνος του στην κόντρα και ο Πινέδα τον σταμάτησε. Ο Μεξικανός πήγε να βγάλει την μπάλα από το αμυντικό μισό της ΑΕΚ, με τον Βιλένα να του κάνει φάουλ και μετά, σχετικά αφελώς, να πηγαίνει στον πάγκο της ΑΕΚ και να ζητάει την μπάλα, με αποτέλεσμα ένταση που είχε ως αποτέλεσμα να επέμβει ακόμα και ο Τερίμ, ώστε το ματς να συνεχιστεί στο 90+5'. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0arqwy8afgp)


Λίγο αργότερα, ο Πόνσε είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς με κεφαλιά, στο 90+6', ενώ στο 90+9' ο Ιωαννίδης στερήθηκε το δεύτερο προσωπικό γκολ του από τον Αθανασιάδη, όμως η ΑΕΚ στο... απονενοημένο διάβημα δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. 

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61' Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88' Βιλένα), Βέρμπιτς (61' Μαντσίνι), Μπερνάρ (79' Λημνιός), Μπακασέτα (88' Πέρεθ), Ιωαννίδη.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57' Πινέδα), Γιόνσον (70' Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57' Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57' Αραούχο), Γκαρσία (57' Πόνσε).