Η Λαμία μπήκε στην Τούμπα για να κάνει το... καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και εν μέρει τα κατάφερε, όμως ο ΠΑΟΚ, δείχνοντας το μέταλλο που χρησιμοποιεί όταν πρόκειται να ανατρέψει ένα σκορ, νίκησε 3-1 και έφτασε τους 67 βαθμούς, συνεχίζοντας να βρίσκεται ενεργά στη διεκδίκηση του τροπαίου του πρωταθλητή Ελλάδας, με επτά αγωνιστικές να απομένουν στα playoffs της Super League

ΠΑΟΚ-Λαμία: Το παιχνίδι της μοίρας για τον Μιχαηλίδη 


Η Λαμία έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, σαστίζοντας τον ΠΑΟΚ. Ομάδα που έχει σπουδάσει το παιχνίδι στο τρανζίσιον, είπε "ευχαριστώ" με το δώρο που της έκανε ο Κοτάρσκι μόλις στο 7', σε φάση που ο Κετζιόρα έμοιαζε να ελέγχει, αλλά ο Κοτάρσκι, πρωταγωνιστής στη Λεωφόρο, που βγήκε να μαζέψει μια εύκολη μπάλα, την έχασε, με τον Μαρτίνεθ να σημειώνει το δεύτερο, συνολικά, γκολ της Λαμίας στην Τούμπα. 

Οι γηπεδούχοι "πάγωσαν" ξανά στο 16', το διάστημα που μεσολάβησε ώσπου ο VAR να δικαιώσει το συνεργάτη διαιτητή που σήκωσε το σημαιάκι ύστερα από το πλασέ του Τσιλούλη. 

Ο Σλίβκα στο 18' απείλησε για το 2-0 με κεφαλιά άουτ, ενώ ο Σιμόν δεν άφησε τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει, αφού έδιωξε στη γραμμή λόμπα του Κωνσταντέλια. Ο αμυντικός της Λαμίας το ξανάκανε αφού κοινωνός της απόκρουσής του έγινε ο Οζντόεφ, με τον Σιμόν να του στερεί το γκολ. 

Η Λαμία άδειασε από επιθετική ενέργεια στο 40' όταν ο Κετζιόρα έδιωξε σε κόρνερ μπαλιά του Σίντκλεϊ που είχε ως στόχο τον Τσιλούλη. 

Αυτό που ευτύχησε ο ΠΑΟΚ να κάνει πριν βγει το ημίχρονο ήταν να ισοφαρίσει, και μάλιστα με τον πλέον πρέποντα σκόρερ. Ο πενθών βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με το κεφάλι αξιοποίησε υπέροχη σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 44', για να ισοφαρίσει. Ο Μιχαηλίδης έδειξε με τα δύο δάχτυλα στον ουρανό και αφιέρωσε το γκολ στον πατέρα του, που πέθανε πριν λίγες μέρες. 

ΠΑΟΚ-Λαμία: Έφερε καρπούς η πίεση 

Η Λαμία σοκαρίστηκε, όμως ακόμα και αν συνερχόταν πολύ γρήγορα, ο ΠΑΟΚ είχε πάρει για τα καλά τα ηνία και δεν την... έπαιζε. Ο Κοσέλεφ, που είχε ένα σχετικά (για Τούμπα πολύ) άνετο πρώτο ημίχρονο, έκανε υπερωρίες στο δεύτερο. Στο 63' είχε διπλή επέμβαση σε συρτή σέντρα του Ζίβκοβιτς και σουτ του Κωνσταντέλια, αλλά στο 70' ο Στέφαν Σβαμπ έκανε ένα υπέροχο, κυρίως επειδή ήταν εξαιρετικά υπολογισμένο, σουτ έξω από την περιοχή, με το οποίο έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο 70'. 

Το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει, αλλά πια ο "δικέφαλος" είχε γίνει πιο αέρινος, παρήγαγε τελικές κατά το δοκούν (18 συνολικά, εννιά στην εστία), δεν... έδινε την μπάλα, το 3-1 έμοιαζε θέμα χρόνου, το 3-1 ήταν θέμα χρόνου. Στο 87' ο Σαμάτα χόρεψε τον Κορνέζο, ο οποίος τον ανέτρεψε. Όλη η Τούμπα φώναζε ρυθμικά το επώνυμό του, προκειμένου να τον ενθαρρύνει να χτυπήσει εκείνος την εσχάτη των ποινών, προκειμένου να αφήσει πίσω του το χαμένο πέναλτι στο δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. 

Ο Σαμάτα, όμως, έδωσε την ευχή του στον Σβαμπ, που με αυτήν την εκτέλεση έβαλε για πρώτη φορά δύο γκολ σε ένα παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 

Στο 90+1' ο Κοσέλεφ στέρησε το γκολ από τον Τάισον σε απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια, ενώ στο 90+3' ο Μπάμπα είχε δοκάρι με σουτ που προέκυψε από κόντρα σε προσπάθεια του Σαμάτα. 


ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Σοάρες (46' Ραχμάν Μπαμπά), Τσιγγάρας (46' Μεϊτέ), Οζντόεφ (65' Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (46' Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46' Σαντάνα), Τζανδάρης (90' Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (88' Τόσιτς), Λέικ (78' Στάνκο), Σλίβκα (78' Μάλτσι).