Η εθνική Γερμανίας παρουσίασε στα πρόσφατα φιλικά της με Γαλλία και Ολλανδία τις νέες φανέλες της ενόψει Euro 2024, στις τελευταίες εμφανίσεις που σχεδιάζει για τα "πάντσερ" η Adidas, με τη γερμανική ομοσπονδία να κάνει μία ασυνήθιστη συμφωνία με τη Nike για μετά το φετινό καλοκαίρι. Οι εμφανίσεις της γερμανικής φίρμας ωστόσο είναι εντυπωσιακές, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων είτε θετικών είτε αρνητικών.

Ο λόγος που η Adidas απαγορεύει το "44" στις νέες εμφανίσεις της εθνικής Γερμανίας

Η Adidas, όμως, επέλεξε μια περίεργη γραμματοσειρά για τους αριθμούς των εμφανίσεων με το νούμερο 4 να μοιάζει περισσότερο με το γράμμα S. Αυτόματα έγιναν οι παρομειώσεις με τις ναζιστικές μονάδες των SS που δρούσαν επί Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κάνοντας φρικτά εγκλήματα, γι' αυτό και η γερμανική εταιρεία έχει απαγορεύσει την πώληση των εμφανίσεων της εθνικής ομάδας με το νούμερο 44.

Ο εκπρόσωπος της Adidas, Όλιβερ Μπρίγκεν αρνήθηκε ότι η ομοιότητα της φανέλας με τα ναζιστικά σύμβολα ήταν σκόπιμη. «Ως εταιρεία δεσμευόμαστε να αντιταχθούμε στην ξενοφοβία, τον αντισημιτισμό, τη βία και το μίσος σε κάθε μορφή», δήλωσε. «Θα εμποδίσουμε την εξατομίκευση των φανελών».

Για καλή τους τύχη δεν υπάρχει παίκτης του Νάγκελσμαν που να έχει επιλέξει το "44" στη φανέλα του. Ακόμη βέβαια και αν βρισκόταν τέτοια περίπτωση, ο συγκεκριμένος παίκτης θα το ξανασκεφτόταν! Στο Euro 2024, ούτως ή άλλως οι παίκτες φορούν φανέλες με αριθμούς από το 1 έως το 23, ωστόσο αν κάποιος φίλαθλος των "πάντσερ" θέλει να τυπώσει φανέλα με το 44, δεν θα μπορεί να το πράξει!