Οι τρεις ομάδες που βγήκαν από τα μπαράζ της Τρίτης, 26 Μαρτίου, δηλαδή οι Γεωργία, Ουκρανία και Πολωνία, έγιναν οι τελευταίες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Euro 2024, που θα αρχίσει σε 80 μέρες στη Γερμανία, με την εθνική ομάδα της οικοδέσποινας χώρας να αντιμετωπίζει τη Σκωτία στην πρεμιέρα της δέκατης βραδινής (22:00) στις 14 Ιουνίου. 

Euro 2024: Το σύστημα


Αυτή θα είναι η τρίτη διοργάνωση με 24 ομάδες, αρχής γενομένης από το 2016 και συνεχίζοντας το 2021. 

Τέσσερις ομάδες θα βρίσκονται σε καθέναν από τους έξι ομίλους, με τις δύο πρώτες και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες να συστήνουν τη φάση των "16". Από εκεί και ύστερα, τα παιχνίδια θα πάρουν τη μορφή των νοκ άουτ μέχρι τον τελικό της 14ης Ιουνίου. 

Euro 2024: Εδώ είναι... Βαλκάνια 

Εντύπωση προκαλεί η... μάζωξη των βαλκανικών χωρών, με την Ελλάδα να μοιάζει η μόνη από τη χερσόνησο που θα λείπει από το μεγάλο ραντεβού. Από την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία θα είναι τρεις χώρες, η Σλοβενία, η Σερβία και η Κροατία, ενώ Τουρκία, Αλβανία και Ρουμανία επίσης θα δώσουν το "παρών". Φυσικά, πλην της "γαλανόλευκης" λείπει η Βουλγαρία και οι υπόλοιπες χώρες της Γιουγκοσλαβίας (Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d03xp9whh9gh)

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Euro 2024: Γερμανία (οικοδέσποινα), Ισπανία, Σλοβενία, Πολωνία, Βέλγιο, Τουρκία, Σκωτία, Κροατία, Δανία, Ολλανδία, Σλοβακία, Γεωργία, Ουγγαρία, Ιταλία, Σερβία, Αυστρία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Αλβανία, Αγγλία, Γαλλία, Ουκρανία, Τσεχία. 

Οι όμιλοι του Euro 2024

Α' όμιλος: Γερμανία, Σκωτία, Ουγγαρία, Ελβετία. 

Β' όμιλος: Ισπανία, Κροατία, Ιταλία, Αλβανία. 

Γ' όμιλος: Σλοβενία, Δανία, Σερβία, Αγγλία. 

Δ' όμιλος: Πολωνία, Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία. 

Ε' όμιλος: Βέλγιο, Σλοβακία, Ρουμανία, Ουκρανία. 

ΣΤ' όμιλος: Τουρκία, Γεωργία, Πορτογαλία, Τσεχία.