Το "μενού" των σημερινών αθλητικών μεταδόσεων είναι... πλούσιο και εκτός από τα μεγάλα ντέρμπι στην Super League, το ενδιαφέρον στρέφεται και στην Premier League καθώς βρισκόμαστε στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν όπου Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι "μάχονται" για το στέμμα της πρωταθλήτριας και όλες θα... παλέψουν μέχρι τέλους σ' ένα πρωτάθλημα ίσως από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών που οι ομάδες πηγαίνουν χέρι... χέρι στην βαθμολογία.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο "Etihad" όπου η Μάνσεστερ Σίτι υποδέχεται την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Ένας βαθμός χωρίζει τις δυο ομάδες που έχουν δώσει αμέτρητες... παραστάσεις τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Αρτέτα που βρέθηκε κοντά στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα την περυσινή σεζόν, να γυρίζει τον... διακόπτη φέτος και να πραγματοποιεί φανταστική χρονιά την οποία και θέλει να την κλείσει με τον τίτλο. Η Λίβερπουλ έχει μοναδικό στόχο να κάνει το καθήκον της κόντρα στην Μπράιτον και να περιμένει να μάθει μετά τη λήξη του ντέρμπι αν θα ναι αυτή που θα φiγουράρει στην κορυφή της Premier League.

Ο θάνατος σου η... ζωή μου ή αλλιώς Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

Όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο ζει και... αναπνέει για την σημερινή μεγάλη "μάχη" της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ στο "Etihad". Οι πρωταθλητές Αγγλίας υποδέχονται τους... ασταμάτητους "κανονιέρηδες" στους οποίους φιλοδοξούν να βάλουν... φρένο και να κόψουν τη φόρα ενόψει της συνέχειας που σίγουρα φαντάζει συναρπαστική αν αναλογιστεί κανείς πως οι διαφορές στους διεκδικητές είναι στον πόντο. Ο Μικέλ Αρτέτα πάει να συναντήσει τον... καλύτερο όπως χαρακτήρισε προπονητή στον κόσμο, Πεπ Γκουαρδιόλα και να του δείξει πως φέτος η ομάδα του είναι αποφασισμένη για τον τίτλο.

Οκτώ σερί νίκες μετρά η Μάντσεστερ Σίτι στο γήπεδό τους απέναντι στους «κανονιέρηδες» σε όλες τις διοργανώσεις ενώ λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων για τις εθνικές ομάδες το τελευταίο ματς των πρωταθλητών ήταν το 2-0 επί της Νιουκάστλ στο Κύπελλο ενώ η Άρσεναλ έχει να δώσει παιχνίδι από τις 12 Μαρτίου όπου και πανηγύρισε την πρόκριση στο Champions League επί της Πόρτο. Η ομάδα του Αρτέτα πηγαίνει στο "Εtihad" μετρώντας οκτώ διαδοχικές νίκες ενώ στα οκτω πιο πρόσφατα παιχνίδια τους έχουν βάλει 32 γκολ ενώ διαθέτει και την καλύτερη άμυνα.


Μονόδρομος η νίκη για να... ελπίζει για κορυφή η Λίβερπουλ κόντρα στην Μπράιτον

Ένα είναι το όνειρο και ο μεγάλος στόχος της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν. Να δει τον Γιούργκεν Κλοπ να φεύγει το καλοκαίρι... αγκαλιά με το τρόπαιο του πρωταθλήματος. Οι "reds" τα δίνουν όλα σε κάθε παιχνίδι όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τον προπονητή τους τον οποίον θέλουν να αποχωριστούν στο τέλος της σεζόν πανηγυρίζοντας όλοι μαζί το πρωτάθλημα. Και αυτός να είναι ο επίλογος μιας σπουδαίας ποδοσφαιρικής σχέσης και ιστορίας. Η Λίβερπουλ θέλει να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Μπράιτον την οποία και θα υποδεχτεί στο "Anfield" και θα περιμένει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ προκειμένου να δει αν από σήμερα το βράδυ θα βρίσκεται στην κορυφή.

Η Λίβερπουλ ισοβαθμεί (64β.) με την Άρσεναλ αλλά βρίσκεται στην δεύτερη θέση ενώ προέρχετα από "πικρό" αποκλεισμό στο Κύπελλο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία την "πλήγωσε" στο φινάλε της παράτασης με 4-3 και την απέκλεισε από τα ημιτελικά. Ο Κλοπ θέλει να δει τους παίκτες του να τα δώσουν όλα κόντρα στην Μπράιτον η οποία ξεκίνησε ως η έκπληξη της φετινής Premier League όμως στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αποχαιρέτησε και πρόσφατα το Europa League.

Η βαθμολογία της Premier League:

Άρσεναλ 64
Λίβερπουλ 64
Μάντσεστερ Σίτι 63
Άστον Βίλα 59
Τότεναμ 56

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

11:20 COSMOTE SPORT 5 HD WRC Κένυα, SS17

12:10 COSMOTE SPORT 5 HD WRC Κένυα, SS18

13:15 Novasports Start Τσβόλε – Άγιαξ Eredivisie

14:00 COSMOTE SPORT 5 HD WRC Κένυα, SS19

14:00 COSMOTE SPORT 1 HD Λίβινγκστον – Σέλτικ Scottish Premiership

14:00 Novasports Prime Λοριάν – Μπρεστ Ligue 1

14:15 Action 24 Καλαμάτα – Χανιά Super League 2

14:30 Novasports 3HD Γκρόιτερ Φιρτ – Αμβούργο Bundesliga 2

15:00 Novasports 1HD Θέλτα – Βαγιεκάνο LaLiga

15:30 Novasports 2HD Φέγενορντ – Ουτρέχτη Eredivisie

16:00 Novasports Premier League Λίβερπουλ – Μπράιτον Premier League

16:30 Action 24 Athens Kallithea FC – Ιωνικός Super League 2

16:30 Novasports Start Άουγκσμπουργκ – Κολωνία Bundesliga

17:15 Novasports Prime Τζιρόνα – Μπέτις LaLiga

17:15 ΕΡΤ3 Ολυμπιακός – Άρης Basket League

18:00 COSMOTE SPORT 2 HD Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ Super League

18:05 Novasports 2HD Στρασμπούρ – Ρεν Ligue 1

18:30 Novasports 3HD Στουτγκάρδη – Χάιντενχαϊμ Bundesliga

18:30 Novasports Premier League Μάνστεστερ Σίτι – Άρσεναλ Premier League

19:30 COSMOTE SPORT 7 HD Ομπραντόιρο – Μπαρτσελόνα ACB Liga Endesa

19:30 Novasports 1HD Αλαβές – Ρεάλ Σοσιεδάδ LaLiga

20:15 ΕΡΤ3 Λαύριο Megabolt – Καρδίτσα Basket League

20:30 COSMOTE SPORT 1 HD ΑΕΚ – Ολυμπιακός Super League

20:30 Novasports 5HD Μπόχουμ – Ντάρμσταντ Bundesliga

20:30 Novasports Prime Άρης – Λαμία Super League

21:45 Novasports 2HD Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν Ligue 1

22:00 COSMOTE SPORT 6 HD Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ – Γιανίκ Σίνερ Μαϊάμι

22:00 Novasports 1HD Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο LaLiga

22:30 COSMOTE SPORT 4 HD Ντένβερ Νάγκετς – Κλίβελαντ Καβαλίερς NBA