Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει την Άρσεναλ την Κυριακή 31 Μαρτίου (18:30) για την 30ή αγωνιστική της Premier League, σε ένα παιχνίδι στο "Έτιχαντ", που, όπως πέρυσι, είναι μονομαχία τίτλου, αλλά και μια τακτική αναμέτρηση ανάμεσα στους Πεπ Γκουαρδιόλα και Μικέλ Αρτέτα. Η Σίτι ακολουθεί κατά πόδας τις Άρσεναλ και Λίβερπουλ και με νίκη θα κάνει άλμα τίτλου, αν και, όπως είπε ο τεχνικός των "κανονιέρηδων", υπάρχει αρκετός χρόνος για να διεκδικηθεί ο τίτλος του πρωταθλήματος. 

Ο Αρτέτα, πάντως, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον Γκουαρδιόλα, με τον οποίο συνεργάστηκε από το 2016 έως το 2019 στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο προπονητής της Άρσεναλ αποθέωσε τον ομόλογό του στη Μάντσεστερ Σίτι, χαρακτηρίζοντάς τον μακράν τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο. 



Μίκελ Αρτέτα για Πεπ Γκουαρδιόλα: Η ευφυΐα και η ηθική του ξεχωρίζουν

Ο Αρτέτα τόνισε ότι ο Γκουαρδιόλα ήταν ένας από τους αγαπημένους συνεργάτες του: "Κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο με διαφορά. Είναι κάποιος που μου άρεσε να δουλεύω μαζί του κι αυτό θα ισχύει για πάντα.

Η ευφυΐα, ο τρόπος που διαχειρίζεται την ομάδα, μια απίστευτη ηθική. Κάνει πολλά πράγματα πίσω από τις κάμερες".

Σε ό,τι αφορά την ομάδα του, ο Αρτέτα τόνισε: "Πιστεύω κι εμπιστεύομαι πλήρως τους παίκτες μου κι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Είναι κάτι που πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Αν πάμε εκεί και κερδίσουμε, θα έχουμε και τονώσουμε και πάλι το ηθικό μας. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να κατακτήσουμε την Premier League".