Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα αγαπούν για πάντα και παντοτινά την Μπολόνια, αφού εκεί, στις 5 Μαΐου 2002, Κυριακή του Πάσχα, κατέκτησε την τρίτη Euroleague στην Ιστορία του, νικώντας μάλιστα τη Βίρτους. Στον ίδιο τόπο, την πόλη των τριών T (Torri, Tortellini e Tette), ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το βράδυ (21:30) της Παρασκευής, 29 Μαρτίου, την "Αρετή" του ιταλικού μπάσκετ για την 32η αγωνιστική. Η σύνδεση δεν είναι παράλογη, μια και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αναδεικνύει την επιστροφή των "πράσινων" σε Final 4 μετά το 2012, αυτήν τη φορά στο Βερολίνο (24-26 Μαΐου), στο οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, το 2009, ο Παναθηναϊκός έγραψε το πέμπτο αστέρι στην ένδοξη φανέλα του. 

Βίρτους Μπολόνια-Παναθηναϊκός: Πάροχος αλά... ιταλικά 


Ο Παναθηναϊκός πήρε εισιτήρια για το παιχνίδι απέναντι στη Βίρτους, όμως το ενδιαφέρον ήταν τέτοιο, που φίλοι του Παναθηναϊκού προμηθεύτηκαν μεμονωμένα εισιτήρια από τον πάροχο της ιταλικής ομάδας και έκαναν το ταξίδι σε μια εκπληκτικής ομορφιάς και αισθητικής πόλη. 

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έφτασαν στην Μπολόνια, αλλά ενημερώθηκαν πως τα μεμονωμένα εισιτήρια δεν ισχύουν, ως εκ τούτου δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο. Τα λεφτά τούς επιστράφηκαν και θα μείνουν έξω από τη "Virtus Segafreddo Arena", πιθανότατα ψάχνοντας κάποιο καφέ με ιδιοκτήτη φανατικό οπαδό της... Φορτιτούντο, για να δουν το παιχνίδι με το πάθος που του πρέπει.