Μπορεί κάποιος να πει ότι η επιλογή του Νόβακ Τζόκοβιτς για τις τέσσερις ομάδες που θα αποτελέσουν το κουαρτέτο του Final 4 της Euroleague υπόκειται σε ακραιφνώς υποκειμενικά κριτήρια, αφού προτίμησε την Παρτίζαν σε σχέση με τον Ερυθρό Αστέρα, μόνο και μόνο επειδή η ομάδα της καρδιάς του δεν έχει μαθηματικές πιθανότητες να είναι στην οκτάδα. 

Ο Τζόκοβιτς, μάλιστα, έχει και τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, μια και είναι φιλέλλην, στη διοργάνωση που θα γίνει από τις 24 έως τις 26 Μαΐου στο Βερολίνο, ενώ προσέθεσε τη Μονακό, μία επιλογή που δεν προέκυψε από ενδελεχή ανάλυση, καθώς ζει στο Μόντε Κάρλο. 



Final 4 Euroleague: Αλλού οι επιλογές του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς


Από τη μεριά του, ο NBAer Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έδωσε τις δικές του επιλογές και μπορεί να μη συμπεριέλαβε την Παρτίζαν, στην οποία ανδρώθηκε, πάντως έβαλε τη Φενέρμπαχτσε, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2014 έως το 2017. 

Επιπλέον, ο 31χρονος γκαρντ προσέθεσε στην τουρκική ομάδα τρεις ισπανικές, δηλαδή τις "κλασικές" Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, αλλά και την Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται στη ζώνη των play-in και μέσω αυτής θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.