Ώρα... Εθνικής Ελλάδας σήμερα 26 Μαρτίου καθώς η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Γεωργία σε τελικό πρόκρισης στο Euro 2024. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ θέλει να σφραγίσει την εξαιρετική της πορεία και την επιστροφή της στην ελίτ με μια μεγάλη εκτός έδρας πρόκριση απέναντι στην παρέα του Κβαρατσχέλια. Αυτή είναι και η σημαντικότερη αναμέτρηση της ημέρας η οποία θα μεταδοθεί από Alpha και Novasports Prime (19:00)

Ακόμη το τηλεοπτικό μενού της ημέρας περιλαμβάνει τους άλλους δύο "τελικούς" πρόκρισης ανάμεσα σε Ουκρανία - Ισλανδία και Ουαλία - Πολωνία, σπουδαία διεθνή φιλικά αλλά και για τους φίλους τους ευρωπαϊκού μπάσκετ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την έναρξη των ημιτελικών του Eurocup που θα κρίνουν το 18ο εισιτήριο της Euroleague της νέας σεζόν.

Γεωργία - Ελλάδα: Να σφραγίσει την επιστροφή της στην ελίτ!

Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τη Γεωργία στο σημαντικότερο παιχνίδι της θητείας του Γκουστάβο Πογιέτ με φόντο το εισιτήριο για το Euro 2024 και τα γήπεδα της Γερμανίας. Δέκα χρόνια έχει να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση η εθνική Ελλάδας με τελευταία της συμμετοχή να είναι το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Ακόμη, ενδεχόμενη πρόκριση θα σημάνει και συμμετοχή στη διοργάνωση την οποία κατακτήσαμε είκοσι χρόνια νωρίτερα, στο αλησμόνητο Euro του 2004.

Το μονομάτι του Nations League εκμεταλλεύτηκε με άριστο τρόπο η εθνική μας ομάδα η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της (ανάμεσα σε Κόσοβο, Βόρειο Ιρλανδία και Κύπρο) και πήρε την πρόκριση στα Playoffs πρόκρισης. Εκεί στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Καζακστάν με 5-0 στην "OPAP Arena" και έκλεισε ραντεβού με τη Γεωργία.

Οι Γεωργιανοί κατάφεραν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να διεκδικούν την πρώτη τους συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Όλη η χώρα τους ζει για την αναμέτρηση κόντρα στην εθνική μας ομάδα. Η παρέα του Κβίτσα Κβαρατσχέλια βγήκε πρώτη σε όμιλο με Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία και Γιβραλτάρ και έπαιξε στον ημιτελικό της με το Λουξεμβούργο (που είχε βγει δεύτερο στον όμιλο της Τουρκία που πήρε απευθείας πρόκριση μέσω των προκριματικών) το οποίο δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει, ακόμη και χωρίς τον παικταρά της Νάπολι ο οποίος ήταν τιμωρημένος.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος, Γεωργία και Ελλάδα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο "Μπόρις Παϊχάτζε" της Τιφλίδας σε μια ιστορική και για τις δύο ομάδες αναμέτρηση. Ο τελικός πρόκρισης στο Euro 2024 θα μεταδοθεί από τον Alpha και το Novasports Prime.

Euro 2024: Οι υπόλοιποι "τελικοί πρόκρισης" και τα σπουδαία φιλικά της ημέρας

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας (26/3) περιλαμβάνει ακόμη δύο "τελικούς" για το Euro 2024 και τα γήπεδα της Γερμανίας. Ουαλία και Πολωνία θα αναμετρηθούν στο Κάρντιφ στις 21:45 ενώ την ίδια ώρα Ουκρανία και Ισλανδία θα αναμετρηθούν με το ίδιο διακύβευμα στο ουδέτερο Βρότσλαφ. 

Ακόμη, οι φίλοι των μεγάλων εθνικών ομάδων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες αναμετρήσεις όπως αυτή της Γερμανίας με την Ολλανδία που θα δείξει κατά πόσο η νίκη των "πάντσερ" μέσα στη Γαλλία δεν ήταν πυροτέχνημα. Οι Γάλλοι αντιμετωπίζουν τη Χιλή ενώ τα βλέμματα στρέφονται και στις αναμετρήσεις Αγγλία - Βέλγιο και Ισπανία - Βραζιλία.

Eurocup: Αρχίζουν οι ημιτελικοί με φόντο το 18ο εισιτήριο της Euroleague της νέας σεζόν!

Δράση υπάρχει και για τους φίλους του ευρωπαϊκού μπάσκετ καθώς σήμερα (26/3) ξεκινούν οι ημιτελικοί του Eurocup. Στον έναν ημιτελικό αγωνίζεται η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Μπουργκ, απέναντι στην Μπεσίκτας που θέλει για τα καλά να μπει στην Euroleague έχοντας εξασφαλίσει το απαραίτητο κεφάλαιο.

"Όνειρο" όμως τόσο των διοργανωτών όσο και των ίδιων των ομάδων του έτερου ημιτελικού είναι το εισιτήριο να καταλήξει σε μια εξ αυτών. Παρί και Λόντον Λάιονς είναι ομάδες από αγορές που η Euroleague... λιγουρεύεται χρόνια και αναμφίβολα θα ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο της διοργάνωσης. Πέρυσι το Eurocup είχε κατακτήσει η Γκραν Κανάρια η οποία όμως δε θέλησε να συμμετάσχει με τη θέση της να καταλήγει στη Βαλένθια.

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

17:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 2024 Μαϊάμι

19:00 ALPHA Γεωργία – Ελλάδα Προκριματικά EURO 2024

19:00 Novasports Prime Γεωργία – Ελλάδα Προκριματικά EURO 2024

20:00 Novasports 4HD Μπουργκ – Μπεσίκτας Ημιτελικός Eurocup

21:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Μαϊάμι 2024

21:30 COSMOTE SPORT 4 HD Pick n’ Roll Εκπομπή

21:45 Novasports Start Παρί - Λόντον Λάιονς Ημιτελικός Eurocup

21:45 Novasports Premier League Αγγλία ΒέλγιοΦιλικόςΑγώνας

21:45 Novasports 3HD Γερμανία – Ολλανδία Φιλικός Αγώνας

21:45 Novasports 1HD Ουκρανία – Ισλανδία Προκριματικά EURO 2024

21:45 Novasports Prime Ουαλία – Πολωνία Προκριματικά EURO 2024

22:00 Novasports News Γαλλία – Χιλή Φιλικός Αγώνας

22:30 ALPHA Ισπανία – Βραζιλία Φιλικός Αγώνας

22:30 Novasports 5HD Ισπανία – Βραζιλία Φιλικός Αγώνας