Η Εθνική είναι εδώ, ο παλμός χτυπά ξανά και όλοι οι Έλληνες είναι στα... ουράνια! Η "γαλανόλευκη" σε μια πραγματική επίδειξη δύναμης όχι απλά νίκησε όχι απλά κυρίαρχησε αλλά κατάφερε να μετατρέψει έναν "τελικό" σε... μονόλογο κάνοντας το πρώτο βήμα στον δρόμο προς το... όνειρο του Εuro 2024 "καθαρίζοντας" με 5-0 το Καζακστάν στην "OPAP Arena" που ακόμα... δονείται από τους πανηγυρισμούς των χιλιάδων Ελλήνων που είδαν την ομάδα να στέλνει ηχηρό μήνυμα με αποδέκτη τα... γήπεδα της Γερμανίας. Κόντρα στην Γεωργία η "μονομαχία" της Εθνικής για το εισιτήριο στο Euro.

Οι περισσότεροι ήταν αισιόδοξοι πριν από το παιχνίδι, όση αισιοδοξία όμως κι αν είχε κάποιος, ποιος να περίμενε ότι η Εθνική θα είναι 2-0 στο 15' και πόσο μάλλον 4-0 στο... ημίχρονο. Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ σε μια πραγματική κατάθεση ψυχής, έστειλαν ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας η οποία σίγουρα στα μάτια των Ελλήνων φαντάζει ελπιδοφόρα.

"Φουριόζα" η Εθνική και 1-0  με το... καλημέρα με πέναλτι του Μπακασέτα

Η Εθνική μπήκε με διάθεση να επιβάλλει τον ρυθμό της και να κυριαρχήσει στα αντίπαλα καρέ τα οποία "σφυροκοπούσε" ενώ απείλησε με το... καλημέρα μόλις στο 2ο λεπτό με σουτ του Τσιμίκα από τα αριστερά της περιοχής. Πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να φτάσει η Ελλάδα σε μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Πέλκα το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Σάτσκι ενώ στη συνέχεια της φάσης δεν... παράτησε τη φάση και δικαιώθηκε αφού ανατράπηκε από άτσαλο μαρκάρισμα του Καΐροφ με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα και κατ' επέκταση τον δρόμο του... γκολ για την "γαλανόλευκη". Την εκέλεση ανέλαβε ο αρχηγός, Τάσος Μπακασέτας ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία ευστόχησε από τα 11 βήματα και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μέσα σε... αποθέωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzopnxeomop)

"Καυτός" Πέλκας έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στην Εθνική μέσα σε "γαλανόλευκο" πανζουρλισμό

Η Ελλάδα όχι απλά πάτησε... γκάζι αλλά ήθελε να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση, κάτι που φρόντισε να το δείξει με εμφατικό τρόπο στο χορτάρι αφού μετά το 1-0, η πίεση των διεθνών εξακολουθούσε να είναι ασφυκτική και απέδωσε ξανά καρπούς στο 15ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Πέλκα που μετέτρεψε την υπόθεση πρίκριση σε προσωπική υπόθεση αφού πέρα από το ότι κέρδισε το πέναλτι και άνοιξε τον δρόμο της νίκης για την Εθνική αλλά διπλασίασε και τα τέρματα της χώρας μας με κεφαλιά- ψαράκι έπειτα από σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά. Στα... ουράνια οι διεθνείς και οι οπαδοί που πανηγύρισαν με την... ψυχή τους το ισχυρό προβάδισμα βλέποντας την ομάδα τους να κάνει ονειρικό ξεκίνημα από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzp23163wkh)

Ασταμάτητη η Ελλάδα βρήκε και τρίτο γκολ με... εκτελεστή Ιωαννίδη

Το Καζακστάν μπορεί να θορύβησε για μια στιγμή την "OPAP Arena" και συγκεκριμένα στο 24ο λεπτό που από το... πουθενά και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Τσεσνόκοφ εξαπέλυσε σουτ το οποίο κόντραρε στο κεφάλι του Χατζηδιάκου και "τράνταξε" το δεξί δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzp6i71nwxt)
Ο ρυθμός μπορεί να είχε... πέσει σ' έναν βαθμό όμως αρκούσε μια ακόμη μαγική ενέργεια του Μασούρα από τα δεξιά που με υπέροχη φαλτσαριστή μπαλιά βρήκε τον Ιωαννίδη που πάτησε... φουριόζος στην περιοχή και δεν είχε κανένα πρόβλημα να "τιμωρήσει" με προβολή τα δίχτυα του ανήμπορου Καζακστάν και να γράψει το 3-0 για την Ελλάδα στο 37ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzpd3qfm9u1)

Διαστάσεις θριάμβου για την Ελλάδα με 4-0 και σκόρερ Κουρμπέλη, στα "σχοινιά" το Καζακστάν

Το Καζακστάν παρακολουθούσε αποσβολωμένο το ένα γκολ μετά το... άλλο από την πλευρά της Εθνικής και έδειχνε να τα χει πλήρως χαμένα ειδικά στο αμυντικό κομμάτι που οι Έλληνες διεθνείς έκαναν ό,τι ήθελαν. Τρία λεπτά χρειάστηκαν για να... ξαναχτυπήσει η Εθνική που με πατημένο το γκάζι... ξέφυγε στο σκορ με 4-0 με κεφαλιά του Κουρμπέλη έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά. Γενικά η Ελλάδα κυριαρχούσε πλήρως στα άκρα και δεν είχε... αντίπαλο με αποτέλεσμα να "τελειώσει" επί της ουσίας την υπόθεση νίκη-πρόκριση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzppkp15kpd)

Δεν κατέβασε ρυθμούς η Εθνική που ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με 5-0 μπροστά στα μάτια των χιλιάδων Ελλήνων

Με... σπασμένα φρένα μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα που λίγο έλειψε να βρει και πέμπτο γκολ στον αγώνα στο 51ο λεπτό όταν και ο Μασούρας έπειτα από γύρισμα βρήκε τον Μάνταλο που επιχείρησε σουτ το οποίο εξουδετέρωσαν οι Καζάκοι ενώ στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Μπακασέτα που δοκίμασε κι αυτός από την πλευρά του σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzpt6foekpl)
Το Καζακστάν που ήταν με την... πλάτη στον τείχο προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σουτ των Οζάροφ (58') και Βορογκόφσκι (61'). Το ματς μπορεί όσο κυλούσαν τα λεπτά να ήταν περισσότερο θέμα διαχείρισης από πλευράς Εθνικής ωστόσο οι διεθνείς δεν κατέβαζαν σταθμούς και έφτασαν σε καλές ευκαιρίες. Στο 73ο λεπτό ο αρκετά κινητικός Μασούρας σέρβιρε στον Μπακασέτα ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ελλάδα δεν κατέβασε... στροφές, είχε καλή στιγμή με σουτ του Μάνταλου στο 84ο λεπτό ενώ ένα λεπτό αργότερα (85'), η "γαλανόλευκη" πέρασε με 5-0 μπροστά χάρη στο αυτογκόλ του Ταπάλοφ ο οποίς με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα από τα δεξιά, έστειλε άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzqcx1tsqch)
Στα τελευταία λεπτά λίγο ήθελε το σκορ να γίνει 6-0. Στο 88ο λεπτό, ο Κωνσταντέλιας μοίρασε στον Γιακουμάκη που δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση ενώ στο 90' το σουτ του Μασούρα κόντραρεκαι κατέληξε σε κόρνερ με αποτέλεσμα το 5-0 να παραμένει μέχρι τέλους που βρήκε την Εθνική την απόλυτη θριαμβεύτρια και νικήτρια της επόμενης φάσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzqzkk92l3d)

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67' Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46' Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74' Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64' Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64' Κωνσταντέλιας).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (45' Τοπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68' Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46' Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46' Οράζοφ), Σαμορόντοφ