Ένα εκπληκτικό μονόπρακτο πέντε λεπτών σφράγισε την πρόκριση της Γεωργίας επί του Λουξεμβούργου, 2-0, στον τελικό των μπαράζ για την τελική φάση του Euro 2024, που θα γίνει το βράδυ της Τρίτης, 26 Μαρτίου, στην Τιφλίδα, με την ομάδα του Βίλι Σανιόλ να περιμένει έναν εκ των Ελλάδας και Καζακστάν, που επρόκειτο να αναμετρηθούν το βράδυ (21:45) της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, στην "OPAP Arena". 

Γεωργία-Λουξεμβούργο: Ο VAR...άτζε της Τιφλίδας 


Το πεντάλεπτο που παραπέμπει σε τρενάκι του τρόμου άρχισε στο 51', με το σουτ του Μπαρέιρο να αποκρούει ο Μαμαρντασβίλι. Αμέσως μετά, ο Μικαουτάτζε βγήκε απέναντι στον Μόρις και σπρώχτηκε από τον Σανότι. Ο διαιτητής δεν σφύριξε κάτι και στην αμέσως επόμενη φάση, στο 53', ο Ροντρίγκες ισοφάρισε το παιχνίδι με ένα θαυμάσιο γυριστό. Ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση στην οθόνη, με τον Σάντσες Μαρτίνες να ακυρώνει το γκολ του Λουξεμβούργου και να δίνει κάτι που ήταν σχεδόν χειρότερο από πέναλτι. 

Το μαρκάρισμα του Σανότ έγινε εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να δοθεί φάουλ υπέρ της Γεωργίας και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της, ο οποίος βγήκε καταρρέοντας από το γήπεδο και μάλλον ευχόμενος να είχε κάνει το μαρκάρισμα εντός περιοχής. 

Ο Σενγκέλια, στην εκτέλεση φάουλ, βρήκε το οριζόντιο δοκάρι, το δεύτερο ύστερα από εκείνο του απόλυτου πρωταγωνιστή Ζιβζιβάτζε. 

Γεωργία-Λουξεμβούργο: Ο Ζιβζιβάτζε έκανε τη διαφορά

Ο Μπούντου Ζιβζιβάτζε ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστικής της βροχερής αναμέτρησης στην Τιφλίδα. Από νωρίς έδειξε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αναχαιτιστεί. 



Μόλις στο 13' είχε δοκάρι ύστερα από συνδυασμό με τον Τσακβετάτζε, ενώ στο 22' ο Μόρις πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα πριν του την πάρει από τα χέρια και σκοράρει. Το γκολ ακυρώθηκε και η απόφαση διατηρήθηκε ύστερα από τον έλεγχο του VAR. 

Επειδή όποιου του μέλλει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει, ο επιθετικός της Καρλσρούης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με την ησυχία του. Το Λουξεμβούργο, που αν εξαιρεθούν οι εξάρσεις Κρίστοφερ Μάρτινς και Ροντρίγκες φρόντισε να αμυνθεί, άφησε ολομόναχο τον πιο απειλητικό ποδοσφαιριστή της Καρλσρούης, που ύστερα από εκτέλεση κόρνερ σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι. 

Οι Λουξεμβούργιοι ήταν εκνευρισμένοι και από το φάουλ που δεν δόθηκε στον Πίντο, στο 38', ο οποίος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έπρεπε να φροντίσουν στο τακτικό κομμάτι. Μάλιστα, το φάουλ ήταν εξαιρετικά άγαρμπο και επέσειε ακόμα και απευθείας κόκκινη κάρτα. 

Ύστερα από την αποβολή του Σανότ, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στη δυσάρεστη κατάσταση να είναι πίσω στο σκορ και να έχουν και αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 63' ο Σενγκέλια βγήκε μόνος του από τα αριστερά και η παράλληλη μεταβίβασή του ήταν άψογη, με τον Ζιβζιβάτζε να κλείνει το σκορ σε κενή εστία. 
 
Τη Δευτέρα, η Γεωργία θα έχει στη διάθεσή της και τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια, ο οποίος με το Λουξεμβούργο εξέτινε ποινή λόγω κίτρινων καρτών. 

Γεωργία (Β. Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια, Κιτεϊσβίλι, Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Μικαουτάτζε, Ζιβζιβάτζε, Τσακβετάτζε
Λουξεμβούργο (Λ. Χολτς): Μόρις, Γιανς, Μπονέρ, Μαχμούτοβιτς, Σανότ, Πίντο (42' Μ. Μάρτινς), Κρ. Μαρτίνς, Μπαρέιρο, Όλεσεν, Σάντσες, Ροντρίγκες.