Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά γήπεδα ανά τον κόσμο, αρκετά ιδιαίτερα, σε τοποθεσίες που δεν μπορεί να... διανοηθεί ο ανθρώπινος νους. Όσα και αν έχουν δει τα μάτια μας σίγουρα αυτό τα ξεπερνάει όλα. Κι όμως υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Που; Στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στο πλωτό νησί Κο Πανύι, στον κόλπο Φανγκ Νγκα το οποίο είναι και το ποδοσφαιρικό "σπίτι" της τοπικής ομάδας, Panyee FC.

Στην Ταϊλάνδη το μοναδικό γήπεδο στον κόσμο που επιπλέει στην επιφάνεια του νερού

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο βρίσκεται στην Ταϊλάνδη, διατηρεί ένα μοναδικό και αρκετά ξεχωριστό ρεκόρ ως η μόνη πλωτή κατασκευή του είδους της καθώς αντί το γήπεδο να είναι κατασκευασμένο μέσα στον αστικό ιστό, επιπλέει στο νερό, στην άκρη ενός λιμανιού. Σύμφωνα με τη Sun, είναι η ποδοσφαιρική "στέγη" της τοπικής ομάδας Panyee FC ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ολόκληρο το νησί επί της ουσίας επιπλέει πάνω στη θάλασσα και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα αξιοθέατα.

Thailand's floating football pitch


Το τερέν του γηπέδου συνδέεται με το υπόλοιπο νησί με μία μεταλλική δοκό ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα σταθερό. Μάλιστα, το γήπεδο ανακαινίστηκε επί της ουσίας όταν η Panyee κέρδισε το τοπικό πρωτάθλημα και ενισχύθηκε οικονομικά με αποτέλεσμα να χτίσει νέα κατασκευή καθώς το παλιό γήπεδο ήταν φτιαγμένο από ξύλινες σανίδες και παλιοσίδερα.

Χωρίς κερδίκες και διαστάσεις κανονικού γηπέδου

Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί λόγω της τοποθεσίας και της κατασκευής. Για αυτούς τους λόγους δεν υπάρχουν διαστάσεις κανονικού γηπέδου ενώ δεν υπάρχουν και κερκίδες για τον κόσμο. Υπάρχει μόνο ο αγωνιστικός χώρος με δυο τέρματα τα οποία στέκονται στις άκρες της πλωτής εξέδρας.

🇹🇭 This is Thailand's ONLY Floating Village (Only 2 hours from Phuket)

Η Sun ρώτησε μια τοπική ξεναγό το τι συμβάινει όταν η μπάλα βγει άουτ ή κόρνερ. Η απάντηση της, αποστομωτική. "Δεν είναι πρόβλημα, απλά οι παίκτες εξασκούνται και στην κολύμβηση", δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην "μικρή Βενετία" του Κο Πανύι φιλοξενεί υπάρχουν 1.600 μόνιμοι κάτοικοι, από περίπου 360 οικογένειες ενώ εκτιμάται ότι οι πρώτοι άποικοι του νησιού έφτασαν πριν από περίπου 200 χρόνια.