H Premier League και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορούν να ονειρεύονται ακόμα και αν στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και ακριβά όνειρα. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, άλλωστε είναι γι’ αυτά. Σίγουρα η μετατροπή του “Old Trafford” σε ένα 100 χιλιάδων θέσεων “New Trafford” ή “Γουέμπλεϊ του Βορά” δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προφανώς και θα είναι το νέο στολίδι γενικώς της Premier League, ιδιαίτερα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και σίγουρα ολόκληρο το ποδόσφαιρο θα μπορεί να καμαρώνει γι’ αυτό. Αρκεί να το αποφασίσει και φυσικά να βρει 1-2 δισεκατομμύρια λίρες ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ. Τότε θα ξεχάσουμε το “Old Trafford” και θα πάμε στο 100 χιλιάδων θέσεων “New Trafford” ή “Γουέμπλεϊ του Βορά”, το μεγαλύτερο γήπεδο της Premier League.

Όλα αυτά τα σχέδια πάντως ανήκουν στη OLBG (Online Betting Guide) μια στοιχηματική εταιρεία που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιστράτευσε την τεχνητή νοημοσύνη (AI) προκειμένου να “ζωντανέψει” ένα… παλάτι για την Premier League και τη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ, ένα θαύμα του ποδοσφαίρου ή “Γουέμπλεϊ του Βορά”, όπως το αποκαλεί. Δημιούργησε –εικονικά μόνο- ένα, 100 χιλιάδων θέσεων, “New Trafford”, επέκταση ουσιαστικά του “Old Trafford”, με στέγη απ’ άκρη σ’ άκρη μάλιστα και ιδού το αποτέλεσμα.

manchesterunited__oldtrafford_002
manchesterunited__oldtrafford_001
manchesterunited__oldtrafford_003

H Premier League και η ανάγκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για νέο "Old Trafford"

Το νέο “Old Trafford” είναι κάτι που έχει έρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Ο δισεκατομμυριούχος Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που ολοκλήρωσε πρόσφατα την αγορά του μειοψηφικού πακέτου 27,7% του συλλόγου έχει αναφέρει την ανάγκη είτε να ανακαινιστεί είτε να ανοικοδομηθεί το “Old Trafford”.

“Μπορούμε να ανακαινίσουμε το γήπεδο και θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά σε αυτό, θα είναι ένα φανταστικό γήπεδο", είπε ο Ράτκλιφ στο podcast του Geraint Thomas Cycling Club, ενώ πρόσθεσε: "Αυτό θα κόστιζε περίπου ένα δισεκατομμύριο λίρες για να γίνει και ο σύλλογος μπορεί να επωμιστεί αυτό το βάρος”.

Old Trafford: Renovate or rebuild? Manchester United fans have their say

Χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, έχουμε μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο έργο, αφού η OLBG χρησιμοποίησε το πρόγραμμα AI Midjourney για να δημιουργήσει μερικές εικόνες για να ανοίξει την όρεξη των φιλάθλων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο σημερινό της σπίτι στο “Old Trafford”.  από το 1910, με το γήπεδο να έχει χωρητικότητα 75.000 ατόμων.