Η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας έμαθε δύο σίγουρους από τους τρεις πιθανούς αντιπάλους της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στην κλήρωση που έγινε το βράδυ της Τρίτης, 19 Μαρτίου. 

Εφόσον προκριθεί από το προολυμπιακό τουρνουά που θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ, η "γαλανόλευκη" θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία και τον Καναδά, αλλά και το νικητή του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στην Ισπανία. 

Η κλήρωση έγινε από το θρυλικό Αμερικανό των τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων (τρία χρυσά και ένα χάλκινο) Καρμέλο Άντονι και την εμβληματική φυσιογνωμία του αυστραλιανού μπάσκετ, Λόρεϊν Τζάκσον, με τα επίσης τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς (τρία ασημένια, ένα χάλκινο). 


groups_olympics_2024


Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Τα τρία γκρουπ στους Ολυμπιακούς Αγώνες


A' γκρουπ: Αυστραλία, Νικητής προολυμπιακού τουρνουά στην Ελλάδα, Καναδάς, Νικητής προολυμπιακού τουρνουά στην Ισπανία. 

Β' γκρουπ: Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Νικητής προολυμπιακού τουρνουά στη Λετονία. 

Γ' γκρουπ: Σερβία, Νότιο Σουδάν, Νικητής προολυμπιακού τουρνουά στο Πουέρτο Ρίκο, ΗΠΑ. 


Paris 2024 Olympic Basketball Tournament Draw | Live from Mies, Switzerland


Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Τα προολυμπιακά τουρνουά



Προολυμπιακό τουρνουά στην Ελλάδα (Αθήνα): Α' όμιλος: Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία. Β' όμιλος: Αίγυπτος, Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία. 

Προολυμπακό τουρνουά στην Ισπανία (Βαλένθια): Α' όμιλος: Λίβανος, Ανγκόλα, Ισπανία. Β' όμιλος: Φινλανδία, Πολωνία, Μπαχάμες. 

Προολυμπιακό τουρνουά στη Λετονία (Ρίγα): Α' όμιλος: Γεωργία, Φιλιππίνες, Λετονία. Β' όμιλος: Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο. 

Προολυμπιακό τουρνουά στο Πουέρτο Ρίκο (Σαν Χουάν): Α' όμιλος: Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιθουανία. Β' όμιλος: Ιταλία, Μπαχρέιν, Μπαχάμες. 


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κλήρωση για το τουρνουά μπάσκετ Γυναικών


Α' όμιλος: Σερβία, Ισπανία, Κίνα, Πουέρτο Ρίκο. 

Β' όμιλος: Καναδάς, Νιγηρία, Αυστραλία, Γαλλία. 

Γ' όμιλος: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βέλγιο.