Είναι όντως, παντοιοτρόπως, ιστορικό το παιχνίδι της εθνικής Ελλάδος μπάσκετ με το αντίστοιχο συγκρότημα της Τσεχίας στο ΣΕΦ που ήταν προγραμματισμένο για τις 21:00 της Παρασκευής, 23 Φεβρουαρίου, αφού δεν πρόκειται μόνο για την πρώτη του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο, που στην ΕΟΚ ελπίζουν να βγάλει στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, αλλά και για μία αναμέτρηση που στην οροφή του γυμναστηρίου θα δεσπόζει η γαλανόλευκη φανέλα του Νίκου Γκάλη

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ: Νίκος Γκάλης, ένα σύμβολο φόβου


Μάλλον εν είδει Δαμοκλείου Σπάθης τοποθετήθηκε εκεί το πλέον βαρύτιμο των μπασκετικών ενδιαιτημάτων στα ημέτερα, για να φοβίζει... εχθρούς, με την ΕΟΚ να λαμβάνει το ρίσκο να μην τρομάξει τους φίλους. 

Έτσι αποκτά και νέα μεταφορική έννοια το σύνθημα που κάποτε φώναζαν οι φίλοι του Άρη, "κι εσύ Γιαννάκη πάρτους τα μυαλά κι εσύ Γκάλη πάρτους το κεφάλι". 



Αξίζει να σημειωθεί, ενδεχομένως και να υπενθυμιστεί, ότι η φανέλα αποσύρθηκε σε φιλικό με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ, το καλοκαίρι του 2023, οπότε... κατηφόρισε στο Φάληρο προκειμένου να κρεμαστεί στον ουρανό του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να αναδείξει τη σημασία του παιχνιδιού. 



Επιπλέον, ο κύκλος κάτω από το τζάμποτρον δείχνει μία φωτογραφία σαν κολάζ, με τις σπουδαίες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ.