Οι ιστορίες από μια τρελή πρόκριση, όπως αυτή που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa Conference League, δεν τελειώνουν εύκολα. Σε μία εξ αυτών, πρωταγωνιστής ήταν ο παίκτης που... έριξε στο χορτάρι τους συμπαίκτες του στο 92ο λεπτό, από την απογοήτευση. Αλλά στην αρχή της παράτασης, έβαλε το γκολ που έδειξε τον δρόμο της πρόκρισης. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Στέβαν Γιόβετιτς. Ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στην πιο τρελή ευρωπαϊκή βραδιά του συλλόγου.

Κατ' αρχάς έχει σημασία να αναφέρουμε πως ο Γιόβετιτς από τα μέσα της χρονιάς, λειτουργεί ως εις εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού. Μιλάει στα αποδυτήρια. Μιλάει ατομικά σε ποδοσφαιριστές, δίνοντάς τους συμβουλές με την εμπειρία και τις παραστάσεις του. Γενικώς έχει αναδειχθεί σε ηγετική μορφή των αποδυτηρίων. Αν και δεν είναι μυστικό πως όταν δεν αγωνίζεται, όταν δεν έχει ρόλο στα παιχνίδια, είναι μια κατάσταση που δεν του αρέσει. Αλλά ακόμη κι έτσι, προσαρμόζεται.

Το γκολ της πρόκρισης του Ολυμπιακού και… “Φορτούνης, στο πρώτο δοκάρι”

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός, λοιπόν, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία που του δημιούργησε στο 92' ο απίθανος Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Θα ήταν το 5-1 του Ολυμπιακού. Εχασε το τετ α τετ, αλλά δεν πτοήθηκε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czttdc7bm40h)

Στο 93ο λεπτό, όταν οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν το φάουλ από αριστερά, ο Γιόβετιτς έτρεξε στον Φορτούνη. Και του ζήτησε να τον “ψάξει” στο πρώτο δοκάρι. Για την ακρίβεια, του ζήτησε να στείλει την μπάλα χαμηλά, για να τη σπρώξει προς τα δίχτυα. Και έτσι έγινε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czttotih2aqp)

Ο Γιόβετιτς έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι, ο Φορτούνης τον βρήκε, αλλά ο Μαυροβούνιος δεν έκανε καλή επαφή με την μπάλα. Αυτή κόντραρε στον Ρέτσο, που ουσιαστικά... μπλόκαρε το φάουλ, γύρισε στον επιθετικό του Ολυμπιακού και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Δεν είναι τυχαίο ότι αμέσως μόλις μπήκε το γκολ από το αριστερό σουτ του, ο 35χρονος επιθετικός έφυγε τρέχοντας να πανηγυρίσει με τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Τον αγκάλιασε και ουσιαστικά τον... ευχαρίστησε που η συνεννόησή τους έγινε το γκολ που έψαχνε ο Ολυμπιακός. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιόβετιτς ήταν εκείνος που πρώτος ζήτησε από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δώσει άδεια και την Παρασκευή (σ.σ. το πρόγραμμα περιλάμβανε προπόνηση), με τον ίδιο να μη γυρίζει στην Αθήνα, αλλά να μένει στο Βελιγράδι, για να περάσει το 4ήμερο με την οικογένειά του.

Ο Φορτούνης, ο πόνος στο γόνατο και το ρεκόρ

Από εκεί και πέρα, μια άλλη ιδιαίτερη ιστορία αφορά στον Κώστα Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δέχθηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στη διάρκεια του ματς. Και φυσικά έδωσε και ο ίδιος αρκετά. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε δύο τάκλιν στη διάρκεια του 90λεπτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει στο γόνατό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztrpm7jl1sp)

Μάλιστα, ο Μεντιλίμπαρ συζήτησε αρκετά μαζί του πριν αποφασίσει να τον ξεκινήσει στην παράταση. Με τον Ελληνα επιτελικό μέσο να του δίνει το ΟΚ, με σκοπό να δοκιμάσει το πόδι του. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να το καλά.

Ακόμη όμως και σε αυτά τα σχεδόν 5 λεπτά που αγωνίστηκε στην παράταση, ο Φορτούνης κατάφερε να κλείσει την εκπληκτική του εμφάνιση με τη δημιουργία του 5ου γκολ. Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στην αναμέτρηση με εξωφρενικά στατιστικά. Με 107 (!) επαφές με την μπάλα, με γκολ, ασίστ, 5 δημιουργημένες φάσεις και βαθμολογία ρεκόρ στο Sofascore (9.2)!