Καθοριστικά για δύο μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, της Serie A και της Premier League, ήταν τα δύο παιχνίδια που έγιναν στις 16:30 της Κυριακής, 17 Μαρτίου, αφού η Μίλαν πέρασε μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Ιταλία, ενώ η Γουέστ Χαμ έμεινε στους τρεις βαθμούς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναγκάζοντας την Άστον Βίλα σε επιπλέον οπισθοχώρηση. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: "Οπτασία" Ερναντές, "χρυσοδάκτυλος" ο Πούλισικ


Η Γιουβέντους έχασε δύο βαθμούς στην έδρα της από την Τζένοα το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Μαρτίου, και η Μίλαν εκμεταλλεύτηκε στη Βερόνα την ευκαιρία που της δόθηκε, προκειμένου να περάσει δεύτερη ύστερα από 29 παιχνίδια στη Serie A. Οι "ροσονέρι" νίκησαν 3-1 και έφτασαν τους 62 βαθμούς, τρεις περισσότερους από το συγκρότημα του Μάξι Αλέγκρι. 

Η Βερόνα μπορεί να θεώρησε ότι θα έβγαζε το ημίχρονο χωρίς παθητικό, ωστόσο ο Τεό Ερναντές, με ένα εκπληκτικό σόλο που διημείφθη σχεδόν πάνω στην εξωτερική γραμμή, έβαλε ένα απίθανο γκολ στο 44' για να θέσει τη Μίλαν μπροστά στο σκορ. Ένα υπέροχο τέρμα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czw44ppxg0tl)

Οι "ροσονέρι" πήραν προβάδισμα δύο γκολ στο 50', με τον Κρίστιαν Πούλισικ να σκοράρει εισέτι γκολ βαθμών ή πρόκρισης, όπως συνηθίζει το 2024. 


Η Βερόνα μείωσε στο 64' με τον Τιγιάνι Νοσλίν, όμως στο 80' μία από τις αποκαλύψεις της φετινής Μίλαν, ο Σαμουέλ Τσουκουέζε, έβαλε ασφαλιστική δικλίδα στους τρεις βαθμούς της νίκης για τους πρωταθλητές Ιταλίας το 2022. 


Η Βερόνα έμεινε στους 26 βαθμούς και, παρ' ότι 15η, απέχει μόλις δύο της διακεκαυμένης ζώνης. 


Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Έχασε κι άλλους βαθμούς η Άστον Βίλα



Η Άστον Βίλα μπορεί να συνέτριψε τον Άγιαξ 4-0 και να προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Conference League, παρ' όλα αυτά έχασε βαθμούς στην Premier League, με το 1-1 με τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, στο παιχνίδι για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αγγλίας. 

Μετά την εντός έδρας συντριβή από την Τότεναμ, οι "χωριάτες" νιώθουν... τυχεροί που έφυγαν με το βαθμό, αφού στο 90+7' ο Σούτσεκ σκόραρε το δεύτερο γκολ της Γουέστ Χαμ. Έγινε ακριβώς την ώρα που η Βίλα θεώρησε ότι θα έφευγε τουλάχιστον με το βαθμό, τον οποίο της χάριζε το γκολ του Ζανιόλο στο 79'. Ο VAR είχε πολλή δουλειά, για να κρίνει αν ο σκόρερ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ύστερα από παρατήρηση που κράτησε... αιώνες, το γκολ ακυρώθηκε, με τους παίκτες της Γουέστ Χαμ να διαμαρτύρονται στο διαιτητή και μετά τη λήξη του παιχνιδιού. 

Η φάση πρόκειται να απασχολήσει τις επόμενες μέρες. 

Η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε στο 29' με τον Αντόνιο, ενώ γκολ του ακυρώθηκε από τον VAR στο 48'.