Συναρπαστική είναι η δράση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Η Χιρόνα ηττήθηκε από τη Χετάφε και πλέον κινδυνεύει να χάσει την δεύτερη θέση στη La Liga ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε εύκολα την Αλαβές και προσπέρασε προσωρινά την Ατλέτικο Μαδρίτης ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Η Στουργκάρδη που εντυπωσιάζει στη φετινή Bundesliga βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο εισιτήριο για Champions League, σπουδαίο διπλό με ανατροπή για τη Λάτσιο στη Serie A με ντεμπούτο βασικού για Μανδά.

Ήττα για Χιρόνα και... κίνδυνος για τη δεύτερη θέση στη La Liga, νίκησε η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Χιρόνα που ξεκίνησε με τους καλύετρους οιωνούς στη φετινή La Liga στην οποία όλοι σε κάποια στιγμή πίστεψαν οτί μπορεί να γίνει το... θαύμα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, πλέον βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατάσταση, από την κορυφή έχει υποχωρήσει στην δεύτερη θέση την οποία μάλιστα κινδυνεύει να... χάσει αφού οδηγήθηκε σε νέα απώλεια βαθμών, αυτή τη φορά από τη Χετάφε η οποία νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Σαντιάγκο στο 33ο λεπτό.



Μετά από 29 αγωνιστικές η Χιρόνα βρίσκεται στη δεύτερη θέση έχει 62 βαθμούς ενώ σε απόσταση... αναπνοής βρίσκεται η Μπαρτσελόνα που είναι στη τρίτη θέση με 61 βαθμούς και παιχνίδι λιγότερο. Σε περίπτωση νίκης, οι "μπλαουγκράνα" θα ανέβουν αυτοί δεύτερη και θα... γκρεμίσουν την Χιρόνα στην τρίτη θέση.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε εύκολα με 2-0 της Αλαβές για την 29η αγωνιστική της La Liga με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκουρουθέταπου με δυο γκολ σε πέντε λεπτά (32', 37') στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του που ανέβηκε προσωρινά πάνω από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τέταρτη θέση η οποία όμως έχει αγώνα λιγότερο.




Η ασταμάτητη Στουτγκάρδη... αγγίζει το σεντόνι του Champions League

Η Στουργκάρδη που είναι μια από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στη φετινή Bundesliga ήταν η απόλυτη κυρίαρχος κόντρα στην Χόφενχαϊμ την οποία υπέταξε στην έδρα της επικρατώντας με το εμφατικό 3-0 για την 26η αγωνιστική ενώ πάει μπρος... ολοαχώς για το σεντόνι του Champions League όντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.



Οι φιλοξενούμενοι που ήταν από την αρχή ανώτεροι, άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 16ο λεπτό με τον
 Ενζό Μιγιό ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45+1'), ο Σερού Γκιρασί πέτυχε το 22ο του γκολσε 20 αγώνες πρωταθλήματος και έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του που πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 2-0. Ο Λέβελινγκ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 68ο λεπτό για τη Στουτγκάρδη που σημείωσε την πέμπτη νίκη της στις τελευταίες έξι αγωνιστικές.


Με νίκη συνδύασε το ντεμπούτο του ως βασικός στη Serie A με τη φανέλα της Λάτσιο ο Μανδάς

Με τον Χρήστο Μανδά να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ως βασικός σε αγώνα της Serie A και τον Καστεγιάνος να πετυχαίνει τα γκολ... λύτρωσης μετά την είσοδο του στο ματς, η Λάτσιο έφυγε με το διπλό από την έδρα της Φροζινόνε νικώντας 3-2 με ανατροπή στο ντεμπούτο του Τζοβάνι Μαρτουσιέλο στον πάγκο της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czvifjc56uzd)
Αν και η Λάτσιο βρέθηκε πίσω στο σκορ σε δυο περιπτώσεις, κατάφερε να ανατρέψει της εις βάρους κατάσταση και όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Λιρόλα στο 13ο λεπτό ενώ οι φιλοξενούμενοι έφεραν στα ίσα το ματς στο 38ο λεπτό με τον Τζακάνι και η αντεπίθεση τους συνεχίστηκε μετά την είσοδο του Καστεγιάνος στο ματς (αντικατέστησε τον Ιμόμπιλε) που αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή αφού σε διάστημα πέντε λεπτών σκόραρε δυο φορές (57', 62') και έδωσε το προβάβισμα στην ομάδα του με 3-1. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-2 στο 70ο λεπτό με τον Σεντίρα.