Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την pole position και τη νίκη στο Grand Prix της Formula 1 στο Μπαχρέιν και ευελπιστεί το ίδιο να συμβεί και στο Grand Prix της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Μαρτίου. Ο Ολλανδός, παγκόσμιος πρωταθλητής την τελευταία τριετία, πήρε με τη Red Bull την pole position για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτόν τον αγώνα, σε ένα καρμπόν τουλάχιστον στην πρώτη δυάδα, αφού, όπως και πριν μία εβδομάδα, ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari ακολούθησε. 



Formula 1: Χαλαρός ο Φερστάπεν

Ο Φερστάπεν έκανε τον ταχύτερο χρόνο και στους τρεις προκριματικούς γύρους, αφήνοντας πίσω του τον Λεκλέρκ. Ήταν τόσο άνετος, που δεν χρειάστηκε να "φορτσάρει" στο γρήγορο γύρο. Ο Λιούις Χάμιλτον, που κινδύνευσε να μείνει εκτός δεκάδας στο Q2, τελικά πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση με τη Mercedes. 

Ο συνάδελφος του Φερστάπεν, Σέρχιο Πέρες, ήταν τρίτος, με τον Φερνάντο Αλόνσο με την Άστον Μάρτιν, που έκανε το δεύτερο γρηγορότερο χρόνο στην Q2, να μένει τέταρτος. 

Οι δύο McLaren, των Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις, ακολούθησαν, ενώ πάνω από τον Χάμιλτον ήταν ο ομόλογός του, Τζορτζ Ράσελ. 

Ένατος πλασαρίστηκε ο Γιούκι Τσουνόντα με την RB, ενώ η Aston Martin είχε και δεύτερη παρουσία στη δεκάδα, με τον Μαξ Στρολ. Επίσης, η επιστροφή του Ζου με τη Sauber, παρ' ότι δεν χρονομετρήθηκε, ήταν θετικό νέο. 



Αν ο Φερστάπεν κάνει το Σάββατο το δύο στα δύο, από πολύ νωρίς ένα πρωτάθλημα που αποτελεί σημαντικό εμπορικό προϊόν, κινδυνεύει να "μπει" από πάρα πολύ νωρίς στον "πάγο". 


pole_position