Το έριξε στην... πλάκα ο Μαξ Φερστάπεν ύστερα από την pole position που κέρδισε στις κατατακτήριες για το πρώτο Grand Prix της χρονιάς στη Formula 1, εκείνο του Μπαχρέιν, τονίζοντας ότι "δεν περίμενα την pole position". Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής, που είναι ένας θρύλος του αγωνίσματος με τους τρεις διαδοχικούς τίτλους που έχει κατακτήσει, τερμάτισε με 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου πάνω από τον Σαρλ Λεκλέρκ και θα ξεκινήσει τον αγώνα του Σαββάτου, 2 Μαρτίου, στις 17:00, από την πλέον προνομιούχο θέση του σιρκουί. 

Δεν ήταν ακριβώς αστείο, πάντως ο Ολλανδός της Red Bull ήταν έκτος τόσο στις πρώτες όσο και στις δεύτερες δοκιμές έδειξε την αναμφισβήτητη ποιότητά του και πήρε την 33η pole position στην καριέρα του, φτάνοντας τους Τζιμ Κλαρκ και Αλέν Προστ. 


verstappen_formula_1


Formula 1: Ένατος ο Χάμιλτον 


Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes, προσπερνώντας για λίγο τον Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari. Σέρτζιο Πέρες (Red Bull), Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) ακολούθησαν, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον, που ήταν πρώτος στις δεύτερες δοκιμές με τη Mercedes, έμεινε ένατος. Ο Νίκο Χάλκενμπεργκ με τη Haas έκλεισε τη δεκάδα.