Το επεισοδιακό παιχνίδι (2-2) της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μουκτάρ Ντιακαμπί που "σόκαρε" τη La Liga. Ο τραυματισμός του είναι αρκετά σοβαρός ενώ πέρα από το ότι είναι δεδομένο ότι θα μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για έναν χρόνο, γνωστός γιατρός υποστήριξε ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο ενώ το πιο σημαντικό είναι να αποφανθεί αν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά (!) χωρίς πρόβλημα.

Σοκ στη La Liga με τον Ντιακαμπί που δίνει τη δική του "μάχη" για να περπατήσει ξανά κανονικά

Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί σόκαρε... άπαντες με τον τραυματισμό που υπέστη στο ματς της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας στο 89ο λεπτό ο Τσουαμενί έπεσε πάνω στο πόδι του Γάλλου μέσου των «νυχτερίδων» άθελά του προκάλεσε την εξάρθρωση του γονάτου του. Πολλοί γιατροί προσπαθούν να δώσουν τα φόντα τους για τον τραυματισμό του ο οποίος έχει αποδειχθεί κάτι παραπάνω από σοβαρός και η καριέρα του έχει τεθεί ξεκάθαρα σε κίνδυνο.



Όπως αναφέρουν διάφοροι ειδικοί γιατροί, ο τραυματισμός που έχει υποστεί ο Ντιακαμπί μπορεί να είναι ικανός να του στερήσει τη δυνατότητα να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο αλλά ακόμα και το να μπορέσει να περπατά κανονικά. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν θα χρειαστεί πιθανότητα τουλάχιστον 1-2 χειρουργεία.


Ο επιφανής χειρούργος/ορθοπεδικός, Ενρίκε Καστάλδι, δήλωσε πως: "Είναι ένας πολύ σπάνιος τραυματισμός, ο χειρότερος που μπορεί να υποστεί ένας παίκτης στο γόνατο. Υπέστη ρήξη σε 4-5 συνδέσμους. Είναι κάτι πραγματικά τρελό, τρομακτικό. Όταν γίνεται εξάρθρωση γόνατος, βγαίνει τελείως από τη θέση του το οστό κι αυτό διαλύει όλους τους συνδέσμους. Μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό, το πιο σημαντικό που πρέπει να δούμε είναι αν ο ασθενής θα μπορέσει να περπατήσει ξανά χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε κατ’ αρχάς για μια απουσία τουλάχιστον 9-12 μηνών. Σε έναν τέτοιο τραυματισμό δεν μπορείς να βάλεις προθεσμίες και θα χρειαστούν ίσως παραπάνω από 1-2 χειρουργεία".


Παράλληλα, ένας άλλος γνωστός γιατρός, Χουάν Χοσέ Λόπεθ Μαρτίνεθ, που συνεργάζεται με τον κορυφαίο τενίστα Κάρλος Αλκαράθ, ανέφερε πως: "Το πρώτο που πρέπει να δούμε και προέχει είναι να περπατήσει ξανά ο Ντιακαμπί. Δυστυχώς πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην παίξει ξανά ποδόσφαιρο".

Η ανάρτηση του Ντιακαμπί για τον τραυματισμό του: "Η μάχη θα είναι δύσκολη αλλά είμαι έτοιμος"

Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media και συγκεκριμένα στο Instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη τονίζοντας πως η μάχη που θα δώσει θα είναι δύσκολη και μακρά ενώ επισήμανε πως θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει όσο το συντομότερο γίνεται στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανάρτηση του:"Δυστυχώς οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλητισμού στο κορυφαίο επίπεδο. Η μάχη θα είναι δύσκολη και μακρά, αλλά είμαι έτοιμος γι’ αυτή και θα κάνω τα πάντα, προκειμένου να επιστρέψω στα γήπεδα το συντομότερο και-ει δυνατόν-πιο δυνατός από ποτέ".