Μετά από 24 αγωνιστικές καλά... κρατεί το ενδιαφέρον στην Bundesliga. Η Ντόρτμουντ πέρασε από το Βερολίνο και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση ενώ η Λειψία έφυγε νικήτρια από την έδρα της Μπόχουμ. Η Άιντραχτ πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Χαϊντενχάιμ ενώ η Άουγκσμπουργκ "διέλυσε" με εξάρα την Ντάρμσταντ την οποία "βύθισε" κι άλλο στην βαθμολογία. Ισόπαλες Μάιντς και Γκλάντμπαχ.

"Λύγισε" την Ουνιόν η Ντόρτμουντ

Σπουδαίο διπλό πήρε η Ντόρτμουντ στο Βερολίνο, με τους "κιτρινόμαυρους" να αντέχουν στην πίεση της Ουνιόν και να παίρνουν τους τρεις βαθμούς επικρατώντας με 2-0 ενώ διατηρήθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογία ανεβαίνοντας στους 44 βαθμούς. Ο Αντεγεμί έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς στο 41ο λεπτό ενώ αν και οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές τους και ήταν απειλητικοί δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι που πιέστηκαν αρκετά από τους αντιπάλους τους όχι απλά κατάφεραν να διαφυλάξουν μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα αλλά βρήκαν και δεύτερο γκολ "κλειδώνοντας" τη νίκη στο 90+5' με τον Μάατσεν.


Μεγάλο διπλό για Άιντραχτ στην Bundesliga

Η Άιντραχτ κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Χαϊντενχάιμ την οποία υπέταξε 2-1 για την 24η αγωνιστική της Bundesliga και ανέβηκε στους 36 βαθμούς όντας στην έκτη θέση. Σ' ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι με καλό ρυθμό από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, η Άιντραχτ προηγήθηκε στο 38ο λεπτό ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 49ο λεπτό με τον Νκουνκού δείχνοντας να βάζουν γερές βάσεις νίκης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 59ο λεπτό με τον Πίρινγκερ ενώ πίεσαν αρκετά τα καρέ της Άιντραχτ μέχρι το φινάλε ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι τέλους το υπέρ τους προβάδισμα και να φύγουν με τη νίκη.


"Καθάρισε" τη νίκη στο δεύτερο μέρος η Λειψία

Με πειστική εμφάνιση και... ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, η Λειψία έφυγε νικήτρια από την έδρα της Μπόχουμ επικρατώντας με το εμφατικό 4-1. Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό με τον Βίτεκ οι φιλοξενούμενοι που ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κατάφεραν να φτάσουν σε ολική ανατροπή. Στο 30ο λεπτό ο Όμο ισοφάρισε σε 1-1 ενώ στο δεύτερο μέρος ξεκαθάρισε η υπόθεση νίκη καθώς στο 68ο λεπτό ο Οπεντά έκανε το 1-2 ενώ τρία λεπτά αργότερα (71') με αυτογκόλ του Όρνετς η Λειψία πέρασε μπροστά με 3-1. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Πούλσεν στο 72ο λεπτό.

 "Διέλυσε" την Ντάρμσταντ η Άουγκσμπορυργκ, ισόπαλες Μάιντς και Γκλάντχμπαχ

Μόνο καταιγιστική μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την εμφάνιση της Άουγσμπουργκ η οποία "ισοπέδωσε" με 6-0 την Ντάρμσταντ στην οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ με το... καλημέρα αφού μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξαν λογαριασμό στο ματς με τον Φίλιπ Τιτς. 11 λεπτά πέρασαν γι να βρουν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν και ο Γιένσεν έγραψε το 0-2 στο 12ο λεπτό. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ντεμίροβιτς που έκανε το 0-3 ενώ ο Βάργκας έδωσε... αέρα τεσσάρων τερμάτων (0-4) στην ομάδα του η οποία πέτυχε πέμπτο γκολ ξανά με τον Ντεμίροβιτς (0-5) και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο όντας όχι απλά στο σκορ αλλά έχοντας "καθαρίσει" και την υπόθεση νίκη. Το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 6-0 έβαλε ο Τιτς στο 84' που πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι.


Σ' ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι με πολλές "μονομαχίες", Μάιντς και Γκλάντχμπαχ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 για την 24η αγωνιστική της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 12ο λεπτό με τον Μπούρκαρντ ενώ έδειχναν να έχουν τα ηνία του παιχνιδιού από νωρίς και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση, ισοφάρισαν σε 1-1 στο 55' με τον Ενγκούμου ενώ είδαν την Μάιντς να μένει με παίκτη λιγότερο στο 84ο λεπτό λόγω της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε ο Όσο και αν προσπάθησε η Γκάντχμπαχ να εκμεταλλευτεί το υπέρ της αριθμητικό πλεονέκτημα δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1 μέχρι τέλους.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Φράιμπουργκ - Μπάγερν 2-2 (12' Γκίντερ, 87' Χέλερ / 35' Τελ, 75' Μουσιάλα)
Μάιντς - Γκλάντμπαχ 1-1 (12' Μπούρκαρτ / 55' Ενγκουμού)
Χαϊντενχάιμ - Άιντραχτ 1-2 (59' Πίρινγκερ / 38' αυτ. Γκίμπερ, 49' Ενκουνκού)
Ουνιόν - Ντόρτμουντ 0-2 (41' Αντεγέμι, 90' Μάατσεν)
Ντάρμστατ - Άουγκσμπουργκ 0-6 (1', 84' Τιτς, 12' Γένσεν, 20', 29' Ντεμίροβιτς, 25' Βάργκας)
Μπόχουμ - Λειψία 1-4 (7' Βίτεκ / 30' Όλμο, 68' Οπέντα, 71' αυτ. Όρντετς, 72' Πόουλσεν)
02/03 19:30 Βόλφσμπουργκ - Στουτγκάρδη
03/03 16:30 Κολωνία - Λεβερκούζεν
03/03 18:30 Χόφενχαϊμ - Βέρντερ