Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβίωσε και η Μίλαν... μάλλον όχι, ενώ οι Γουλβς νίκησαν τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Άουγκσμπουργκ επικράτησε της Φράιμπουργκ στα τέσσερα παιχνίδια που έκλεισαν το πρόγραμμα της Κυριακής, 25 Φεβρουαρίου, για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Ρεάλ αύξησε τη διαφορά της, έστω για ένα 24ωρο, ενώ στους "ροσονέρι" δεν φτάνει μόνο ένα ματς για να πιάσουν τη δεύτερη της Serie A Γιουβέντους. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Ο θρύλος του Λούκα Μόντριτς


Δεν πρόκειται μόνο για έναν από τους κορυφαίους επιτελικούς μέσους στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, ο Λούκα Μόντριτς είναι και αξιαγάπητος συμπαίκτης, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης τον... πετούν, ύστερα από το 1-0 επί της Σεβίλλης για την 26η αγωνιστική της LaLiga. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα παιχνίδι σημασίας, αλλά όχι τέτοιας ώστε ένας ποδοσφαιριστής να λαμβάνει τέτοια αγάπη, εκτός αν λέγεται Μόντριτς. Ο Κροάτης πέτυχε το γκολ της νίκης στο 81' και η Ρεάλ, που την προηγούμενη αγωνιστική έχασε βαθμούς εκτός έδρας με τη Ράγιο Βαγεκάνο... ανακουφίστηκε, καθώς έφτασε τους 65 πόντους και έχει εννιά περισσότερους από τη δεύτερη Μπαρτσελόνα. 

Το ματς, μέχρι να ενεργήσει όπως ξέρει ο αειθαλής Κροάτης των 38 Μαΐων, ήταν δραματικό, με το γκολ του Λούκας Βάθκεθ στο 10' να ακυρώνεται. Η Τζιρόνα θα έχει την ευκαιρία να φτάσει τους 59 βαθμούς και να προσπεράσει ξανά την Μπαρτσελόνα, αν και εφόσον νικήσει εντός έδρας τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, στις 22:00 τη Ράγιο Βαγεκάνο, ενώ η επικράτησή της θα έχει επιπλέον όφελος, αφού θα αυξήσει τη διαφορά από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης στους 7 βαθμούς, κάτι που θα της δώσει αέρα ώστε να βρίσκεται στο Champions League της περιόδου 2024-25. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Στοπ της σπουδαίας Αταλάντα στη Μίλαν

Στη Serie A, η Κυριακή ολοκληρώθηκε με την ισοπαλία της Μίλαν με την Αταλάντα στο "Σαν Σίρο", 1-1, για την 26η αγωνιστική της Serie A. Οι "ροσονέρι" προηγήθηκαν με τον Ράφαελ Λεάο πάρα πολύ νωρίς, στο 3', ύστερα από την ασίστ του Τεό Ερναντές, αλλά οι "ορομπίτσι" του φοβερού και τρομερού Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, βρήκαν την ισοφάριση στο 42'. Ο Ολιβιέ Ζιρού χρεώθηκε με πέναλτι μετά την ανατροπή του Εμίλ Χολμ στο 40', ο προπονητής των "ροσονέρι", Στέφανο Πιόλι, χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, αλλά ο VAR δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή και ο Τιουν Κουπμάινερς ισοφάρισε από το σημείο του πέναλτι στο 42'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czegs6ex38yx)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeh0h3n230p)


Η Μίλαν έφτασε τους 53 βαθμούς, αλλά πλέον η δεύτερη Γιουβέντους, μετά την απόδρασή της στο παιχνίδι με τη Φροζινόνε, έχει 57. Η τέταρτη Μπολόνια είναι στους 48, με την Αταλάντα να ακολουθεί με 46. Η 26η αγωνιστική κλείνει τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, με τα παιχνίδια Ρόμα-Τορίνο (19:30) και Φιορεντίνα-Λάτσιο (21:45). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeigkgyjwy1)

Νίκησαν Γουλβς και Άουγκσμπουργκ 

Σε ένα από τα πιο άχαρα παιχνίδια της Premier League, μια και έγινε στο περιθώριο του τελικού του League Cup μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι, οι Γουλβς νίκησαν 1-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με το γκολ του Πάμπλο Σαράμπια στο 30'. Οι "λύκοι" είναι όγδοοι στη βαθμολογία με 39 βαθμούς, πολύ μακριά από τους 47 της πέμπτης Τότεναμ, η οποία έχει παιχνίδι λιγότερο. Η Σέφιλντ παραμένει τελευταία, με 13 βαθμούς, όσους έχει και η Μπέρνλι, με την τρίτη από το τέλος Λούτον να βρίσκεται στους 20. Τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, στις 22:00, η Γουέστ Χαμ θα φιλοξενήσει την Μπρέντφορντ. 

Σε ό,τι αφορά την Bundesliga, σπανίως γίνονται ματς Δευτέρα, οπότε η 23η αγωνιστική έκλεισε με το 2-1 της Άουγκσμπουργκ επί της Φράιμπουργκ, τρία 24ωρα μετά την πρόκριση της τελευταίας σε βιβλικό ματς με τη Λανς. Η Άουγκσμπουργκ, που είναι πλέον 11η με 26 βαθμούς, ανέτρεψε με τα γκολ των Ουντουοκάι και Ένγκελς στο 72' και το 81' αντιστοίχως το τέρμα του Γκρίλο από το 19' και έφτασε στη νίκη. Οι ηττημένοι παρέμειναν στους 29 βαθμούς και είναι ένατοι.