Αν και... τα χρειάστηκε, η Τσέλσι πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας χάρη σε γκολ του Γκάλαχερ στο 90'. Η Λιντς ήταν όχι απλά αξιόμαχη, αλλά φλέρταρε πολλάκις με τη νίκη όμως εν τέλει οι "Μπλε" βρήκαν τη λύση στο φινάλε από έναν εκ των πιο σταθερών παικτών τους τη φετινή σεζόν. Ο Ποτσετίνο πρέπει να είναι προβληματισμένος, αλλά παράλληλα είναι και ανακουφισμένος με την πρόκριση.

Προηγήθηκε η Λιντς, ανατροπή πριν το ημίχρονο η Τσέλσι

Το σοκ του χαμένου τελικού του Carabao Cup από τη Λίβερπουλ ήταν τελικά δύσκολο να ξεπεραστεί για την Τσέλσι, ειδικά από τη στιγμή που ο Τζόσεφ άνοιξε το σκορ μόλις 8' εκμεταλλευόμενος λάθος των Ντισασί και Καϊσέδο στην κυκλοφορία της μπάλας. Τότε ήταν που ξεκίνησαν να ξυπνούν οι παίκτες του Ποτσετίνο καθώς δεν άφησαν τον χρόνο να περάσει αρκετά, προτού ισοφαρίσουν με τον Τζάκσον στο 15'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czgzeb4rlp15)

Στη συνέχεια η Τσέλσι ανέβασε την απόδοσή της και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες με τον Μελιέ να κρατάει το 1-1. Όμως στο 37' ο Στέρλινγκ επιτέθηκε από τη δεξιά πλευρά, έσπασε την κατάλληλη στιγμή την μπάλα προς τα έξω και ο Μούντρικ με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1 ανατρέποντας την κατάσταση πριν το ημίχρονο.

Ισοφάρισε η Λιντς, λύτρωση για την Τσέλσι στο 90' με Γκάλαχερ

Και εκεί που όλοι πίστευαν πως οι γηπεδούχοι θα εκμεταλλευτούν το υπέρ της σκορ και θα βρουν ψυχολογία, η Λιντς βγήκε αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσε αρκετά τους "Μπλε". Αυτή η πίεση οδήγησε μάλιστα στην ισοφάριση στο 59' με τον Τζόσεφ να βρίσκει δεύτερο γκολ έπειτα από ισάριθμες ασίστ του Τζέιντον Άντονι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh0p5kjoysh)

Στο 73' μάλιστα λίγο έλειψε ο νεαρός επιθετικός να κάνει και χατ-τρικ αλλά ο Ντισασί τελευταία στιγμή "του πήρε την μπουκιά από το στόμα". Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα συνέχιζαν να απειλούν ιδίως από τα δεξιά τους με... φαρμακερές σέντρες τις οποίες τελευταία στιγμή κατάφερναν να αντιμετωπίσουν οι αμυντικοί της Τσέλσι. 

Η ομάδα του Ποτσετίνο όμως αφού "τη γλίτωσε" στην άμυνα, βρήκε τη λύση και στην επίθεση. Μπορεί ο Κόλγουιλ να μην κατάφερε από κόρνερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως λίγα λεπτά αργότερα μετά από μια κούρσα του Έντσο Φερνάντεζ, ο Κόνορ Γκάλαχερ (από τους σταθερότερους φέτος της Τσέλσι) γύρισε υπέροχα το κορμί του και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Μελιέ κάνοντας το 3-2, το οποίο εν τέλει έμεινε μέχρι το τέλος στέλνοντας τους "Μπλε" στα προημιτελικά του FA Cup.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czh195j7wi4h)