Ο Ζοσέ Μουρίνιο ψάχνει τον επόμενο σταθμό της λαμπρής καριέρας του ως προπονητή, αλλά, πέραν του παροντικού χρόνο, απολαμβάνει να μοιράζεται στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του. Αυτές δεν είναι πάντα ευτυχείς, καθώς ρωτήθηκε για τη μία και μοναδική φορά που έκλαψε ύστερα από ήττα. 

Πρόκειται για βίντεο που είδε τώρα το φως της δημοσιότητας και τον δείχνει να μοιράζεται το "μετά" του αποκλεισμού της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League, όταν η Μπάγερν Μονάχου την υπερκέρασε στα πέναλτι -με το χαμένο του Σέρχιο Ράμος να γίνεται meme. Ο Μουρίνιο ευελπιστούσε να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έπαιρνε το τρόπαιο με τρεις διαφορετικές ομάδες, αλλά εκείνο το 2-1 επί της Μπάγερν, με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και τη μείωση του σκορ από τον Άριεν Ρόμπεν, οδήγησε το ματς στα πέναλτι. Ο τελικός, μάλιστα, θα γινόταν στο Μόναχο και η Ρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης εκείνη τη χρονιά, καθώς είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα με 100 βαθμούς, ρεκόρ, συνδυάζοντάς το με την κορυφαία επίθεση που έχει "δει" η LaLiga, δηλαδή τα 121 γκολ που σημείωσαν οι "μερένχες". 



Ζοσέ Μουρίνιο: "Ήμαστε και οι δύο διαλυμένοι" 


Το εντυπωσιακό είναι ότι, περιγράφοντας τις στιγμές μετά την ήττα και το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον ατζέντη του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, προκειμένου να πάει στο σπίτι του για την παραμυθία, αναγκάστηκε να σκουπίσει ξανά τα μάτια του, αφού ήρθε αντιμέτωπος με δυσάρεστες αναμνήσεις: "Εκείνη η νύχτα ήταν η μοναδική που έκλαψα μετά από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το θυμάμαι καλά: εγώ και ο Αϊτόρ (Καράνκα) είχαμε μόλις παρκάρει με το αμάξι μπροστά από το σπίτι μας και κλάψαμε.

Ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτώ την ήττα, εκείνη τη σεζόν ήμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Ενώ γύριζα σπίτι, με πήρε τηλέφωνο ο Ζόρζε Μέντες και μου είπε «κάνε μου μια χάρη, πήγαινε στο σπίτι του Κριστιάνο. Είναι νεκρός».

Εγώ του απάντησα «και εγώ νεκρός είμαι». Στέγνωσα τα δάκρυά μου και πήγα, ήμασταν και οι δύο διαλυμένοι"