Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 25η αγωνιστική της Super League, με τον Αστέρα Τρίπολης και την Κηφισιά να έρχονται ισόπαλοι με σκορ 3-3 και τη... Λαμία να πανηγυρίζει, καθώς, ανεξαρτήτως του τι θα έκανε στο παιχνίδι του Περιστερίου με τον Ατρόμητο, σφράγισε τη συμμετοχή της στα Play off, που αναμένεται να αρχίσουν την επόμενη Κυριακή, 10 Μαρτίου. 

Ο Αστέρας έφτασε τους 31 βαθμούς, ενώ η Λαμία έχει 34, ωστόσο οι Φθιωτοί νίκησαν τους Πελοποννήσιους δις στην κανονική διάρκεια, άρα υπερέχουν στην ισοβαθμία. 

Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά: Έβρεξε... γκολ στο πρώτο ημίχρονο 

Μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, την οποία πήρε πανάξια και θα μπορούσε να νιώθει αδικημένη, η Κηφισιά εμφανίστηκε ανταγωνιστική σε ακόμα ένα παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο είχε τα πέντε από τα έξι γκολ του παιχνιδιού, παίρνοντας τρομερό ρυθμό, ωστόσο το ένα στο δεύτερο μέρος, αυτό του Βαφέα στο 73', που αρχικά σφυρίχτηκε οφσάιντ αλλά κατακυρώθηκε έπειτα από τον έλεγχο του VAR, ήταν εκείνο που έκαιγε.

Ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός, κάνοντας 14 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, με 7 στην εστία, και φτάνοντας τις 20 συνολικά, χωρίς να μπορέσει, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως του Λύρατζη στο 90+2', να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έπιανε ακόμα και τα... άουτ.

Αμφότερες οι ομάδες έδωσαν το επιθετικό ποδόσφαιρο που το... ποδόσφαιρο αξίζει στο πρώτο ημίχρονο. Η Κηφισιά προηγήθηκε δις, με τον Ογκνιένοβιτς να ευστοχεί στο 14' σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο δραστήριος Ματέους Σάντος από τον Τσιφτσή. Μάλιστα, ο σκόρερ πανηγύρισε κρατώντας τη φανέλα του άτυχου Αλμπέρτο Μποτία. 

asteras_tripolis_kifisia_super_league1



Ο Κώστας Μπράτσος είχε παράπονο για την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο μέρος, αφού προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει τον Αστέρα μακριά από τα καρέ της. Ο Μιριτέλο, που έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, στο 16' και το 21', όταν τον νίκησε ο Αναγνωστόπουλος, ισοφάρισε με κεφαλιά στο 32', ύστερα από σέντρα του Μπαρτόλο. Η Κηφισιά ανταπέδωσε σχεδόν με τον ίδιο τρόπον πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Γιόβαντσις σκόραρε με το... σώμα, έπειτα από την επέμβαση του Τσιφτσή στην κεφαλιά του Οζέγκοβιτς, μετά το κόρνερ του Μενέντες.

Ο Αστέρας πρόλαβε να κάνει ανατροπή πριν βγει το ημίχρονο, πάντως. Μιριτέλο και Γιαμπλόνσκι έπαιξαν... βόλεϊ στην περιοχή της Κηφισιάς στο 40', για να ισοφαρίσει ο τελευταίος με κεφαλιά, ενώ ο Μανούχος σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ακριβώς αφού ο Ρεγκίς έβαλε μπροστά, με ατομική προσπάθεια και διαγώνιο πλασέ, τους γηπεδούχους. 

asteras_tripolis_kifisia_super_league2


Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά: Ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν


Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάγκελα του γηπέδου στην Τρίπολη φιλοξενήθηκε πανό που τιμούσε τη μνήμη των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών, από την οποία παρήλθε ένας χρόνος. 

asteras_tripolis_kifisia_super_league3



Η Κηφισιά βρήκε σπουδαία ευκαιρία στο 61', με τον Μπιφούμα να ηττάται σε τετ α τετ από τον Τσιφτσή, ενώ είχε προηγηθεί μια δύσκολη επέμβαση του Αναγνωστόπουλου σε πλασέ του Καλτσά. Ωστόσο, η ευκαιρία των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον Αστέρα να φοβηθεί για τα κεκτημένα του και να οπισθοχωρήσει. Ακριβώς εκεί ήρθε η ισοφάριση, ενώ οι αλλαγές του Ράσταβατς στο τελευταίο τέταρτο του ματς, αν και μετέφεραν την πίεση στην άλλη πλευρά, δεν έκαναν τη διαφορά. 

Η Κηφισιά έφτασε τους 18 βαθμούς, και παρ' ότι παραμένει στη διακεκαυμένη ζώνη ύστερα από τη νίκη του Βόλου 3-1 επί του ΟΦΗ, δείχνει ότι δεν θα γίνει βορά στις ορέξεις των υπόλοιπων επτά στα play out της Super League. 

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβιτς): Τσιφτσής, Λύρατζης, Κάστανιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης (78' Άλβαρες) Γκος (46' Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι (78' Σουρλής), Μπαρτόλο, Κρεσπί (79' Μάντζης), Καλτσάς (67' Παλάσιος), Μιριτέλο.
Κηφισιά (Κ. Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (69' Σπίνος), Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς, Βαφέας, Τσανάτζια, Γιόβαντσιτς (46' Σολόα), Μπιφουμά, Σάντος, Μενέντες (62' Τετέι), Οζέγκοβιτς.