Ο Παναθηναϊκός έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου αφού... χάρισε δύο βαθμούς στην Κηφισιά, η οποία, στη μάχη για την ενίσχυση της θέσης της ενόψει play out, πήρε την ισοπαλία στη Λεωφόρο με σκορ 1-1 στο ματς που έκλεισε την 24η αγωνιστική της Super League. Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 52 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και δύο από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ η Κηφισιά εξανάγκασε... τριπλή ισοβαθμία στην ουρά, αφού έφτασε τους 17 βαθμούς, όσους ο Βόλος και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τρομερές ευκαιρίες να κάνουν ακόμα και το "διπλό", σε ένα ματς που οι κεντρικοί αμυντικοί του Παναθηναϊκού... πετούσαν χαρταετό. Αυτή, κιόλας, ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα ισοπαλία των "πράσινων", μετά το 2-2 με τη Λαμία, κι αν αναλογιστεί κάποιος ότι ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου, έχουν τρία διαδοχικά παιχνίδια στη Λεωφόρο χωρίς νίκη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czefo9tibidd)

Παναθηναϊκός-Κηφισιά: Προηγήθηκε χωρίς να πείσει


Ας απολαύσει ο αναγνώστης αυτήν τη φωτογραφία. Ο Μίμης Δομάζος και ο Αντώνης Αντωνιάδης, οι περίφημοι "κοντός και ψηλός" που, πέραν της διάρκειάς τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971, μαζί στη Λεωφόρο. Μερικά ενσταντανέ είναι πολύτιμα σε κάθε διάσταση που προσφέρονται. 


domazos_antoniadis_panathinaikos_kifisia_super_league



Ο Σεμπάστιαν Λέτο, που βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο του Κώστα Μπράτσου, ήταν επίσης ένα γνώριμο πρόσωπο, ενώ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έπιασε επίσης... στασίδι στις κερκίδες της Λεωφόρου. 


giorgos_vardinogiannis_panathinaikos_kifisia_super_league
leto_panathinaikos_kifisia_super_league




Ο Παναθηναϊκός υποτίθεται ότι θα περνούσε ένα απόγευμα στο οποίο δεν θα έβγαζε περίσσευμα ενέργειας μετά το... θαύμα του δεύτερου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ. Στο πρώτο ημίχρονο, κάτι τέτοιο φαινόταν ότι θα συνέβαινε, και πού να ήξεραν οι φίλοι της ομάδας, που πήγαν στη Λεωφόρο, ότι θα γινοταν... Κόλαση. 

Οι "πράσινοι", δίχως να πείσουν, έφτασαν στην επίτευξη του γκολ καθώς ο Ιωαννίδης βρήκε στο 38' τον Παλάσιος, που τελείωσε άψογα, με διαγώνιο σουτ, τη φάση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeduln9ik5l)

Έως τότε, η μόνη σοβαρή στιγμή ήταν μία προβολή του Ιωαννίδη στο 15', με τον Αναγνωστόπουλο να καλύπτει. Η Κηφισιά απέκτησε από νωρίς πρόβλημα εσωτερικό, με τον τραυματισμό του Τσάπαν, που εξανάγκασε σε αλλαγή νωρίς. Δεν ήταν το μόνο, κάτι που δίνει στην εμφάνισή της υπερβατική ιδιότητα. 

Η Κηφισιά βρήκε το θάρρος και έκανε ένα σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει, αλλά ήταν σαν σκηνές από ταινία προσεχώς. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czee9guz2wvl)

Παναθηναϊκός-Κηφισιά: Οι γκάφες από Σένκεφελντ και Αράο



Ο Παναθηναίκός επρόκειτο να ψάξει το δεύτερο γκολ, χωρίς να τον απασχολεί ιδιαιτέρως η εικόνα του. Στο 58' ο Παλάσιος ξανάφυγε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, πήρε την πάσα από τον Λημνιό και σκόραρε. Ο VAR υπήρξε... προδοτικός, αφού οι γραμμές έδειξαν ότι ο Αργεντινός ήταν ακάλυπτος. Και ξάφνου το ματς... γύρισε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeev5nb0fu1)


Ο Σένκεφελντ δεν υπολόγισε σωστά σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Τετέι, σήκωσε το πόδι του και χτύπησε τον επιθετικό της Κηφισιάς, και είδε την απευθείας κόκκινη από τον Ευαγγέλου. Δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή ο VAR. Ο Τερίμ θυσίασε μέσο για αμυντικό, τον Ρούμπεν για τον Ούγκο, αλλά η τιμωρία ήρθε... κατευθείαν: στο σουτ του Μιλίτσεβιτς, που είχε απειλήσει με εκτέλεση φάουλ ελάχιστα νωρίτερα, στο 67', ο Αράο έβαλε το κεφάλι του, ο Λοντίγκιν ξεγελάστηκε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czef3jyz0irt)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czef1fd2a441)


Το παιχνίδι έγινε ροντέο. Στο 73' ο Μποτία αντιμετώπισε πρόβλημα ύστερα από σύγκρουση με τον Ιωαννίδη και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, ενώ η πληροφόρηση ανέφερε ότι μπορεί να έσπασε το αριστερό χέρι του

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czefa2iq2qk1)


Στο 75' ο Λοντίγκιν έβγαλε δυνατό και ψηλό σουτ του Μιλίτσεβιτς, ενώ στο 85' ο Αναγνωστόπουλος, που επίσης είχε πρόβλημα ύστερα από πρότερη σύγκρουση με τον Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο, απέκρουσε πλασέ του Ιωαννίδη. Η Κηφισιά έχασε μεγαλειώδη ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Στο 90+1' ο Μπιφουμά σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Λοντίγκιν, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα και ο Ούγκο έβγαλε πάνω από τη γραμμή και συγκρούστηκε με το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τερίμ έκανε... διπλή αλλαγή, με τον Βιλένα να μπαίνει στη θέση του Μλαντένοβιτς και τον Αϊτόρ σε εκείνη του Βαγιαννίδη, ενώ το σκορ ήταν 1-1. Στο 90+6' ο Λοντίγκιν έβγαλε νέο σουτ του Κλωναρίδη, ενώ μετά το 10ο (!) κόρνερ που κέρδισε η Κηφισιά, ο Μπιφουμά σούταρε έξω. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czefjoc83cuh)


Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Αράο, Βαγιαννίδης (90+2' Αϊτόρ), Μλαντένοβιτς (90+2' Βιλένα), Ρούμπεν (67' Ούγκο), Κώτσιρας, Μπακασέτας (76' Γερεμέγεφ), Παλάσιος, Λημνιός (76' Μαντσίνι), Ιωαννίδης.
Κηφισιά (Κ. Μπράτσος): Αναγνωστόπουλος, Μποτία (74' Πάρας), Τεϊσέιρα, Μιλίτσεβιτς, Τσάπαν (14' Βαφέας), Τσανάντιγια, Πρίτσας, Μενέντες (62' Μπιφούμα), Κλωναρίδης, Οζέγκοβιτς (62' Τετέι), Ματέους Σάντος.