Την ώρα που η Τσέλσι έκλεινε τις... πόρτες στη Λίβερπουλ αποκτώντας τον Μόισες Καϊσέδο αρχικά και τον Ρομέο Λάβια στη συνέχεια, ο Γιούργκεν Κλοπ "κύκλωσε" το όνομα του Γουατάρου Έντο από τη Στουτγκάρδη. Ο Ιάπωνας αρχηγός της γερμανικής ομάδας ταξίδεψε για το "Άνφιλντ" για να δείξει σε όλους γιατί τον αποκαλούν... Σαμουράι.

Η μεταγραφή του Έντο άλλαξε τη φετινή μοίρα της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Τσέλσι 1-0 στον τελικό του Carabao Cup, με τον Κώστα Τσιμίκα να "σερβίρει" το γκολ στον Βίρτζιλ βαν Ντάικ λίγο πριν από το τέλος της παράτασης. Μετά το τέλος του αγώνα, όμως, άλλος παίκτης ήταν εκείνος που αποθεώθηκε από τον Γιούργκεν Κλοπ για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στους "κόκκινους".

Ο λόγος για τον Γουατάρου Έντο, ο οποίος πήγε στο καλοκαίρι στο "Άνφιλντ" χωρίς να του δώσουν απαραίτητη σημασία οι αντίπαλοι της Λίβερπουλ. Ο 30χρονος τότε Ιάπωνας ήταν ήδη αρχηγός στη Στουτγκάρδη, με την αγγλική ομάδα να δαπανά κοντά 19 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη φετινή έκπληξη της Bundesliga.


Αποθέωσε τον Έντο ο Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ στον τελικό

Με την Τσέλσι να κάνει το δικό της... πάρτι στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και να αποκτά κάθε παίκτη στα χαφ που ήθελε ο Κλοπ, ανάγκασε τον Γερμανό προπονητή να βγάλει έναν... άσο από το μανίκι του. Μετά το τέλος του αγώνα λοιπόν κόντρα στην ομάδα που του πήρε τους ποδοσφαιριστές που ήθελε, δήλωσε:

"Γουατάρου Έντο, Θεέ μου. Τι τύπος, τι παίκτης. Εχει τα πιο σκληρά πόδια που έχω δει ποτέ. Μπορεί να είναι 31 χρονών στο διαβατήριο αλλά... είναι μία μηχανή" , με τον Ιάπωνα να έχει ολοκληρώσει 120 λεπτά παιχνιδιού και να περνάει το παιχνίδι της Λίβερπουλ από τα πόδια του.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Έντο μετά το τέλος του αγώνα αποχώρησε με πατερίτσες, φορώντας και μία προστατευτική μπότα στο πόδι του, μέχρι να υποβληθεί σε εξετάσεις.