Μετά το επιβλητικό τους πέρασμα από τη Μινεσότα οι Μιλγουόκι Μπακς ήθελαν να στείλουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα προς τους υπόλοιπους διεκδικητές του δαχτυλιδιού στο NBA. Το έπραξαν στη Φιλαδέλφεια με ένα ακόμη πειστικό "διπλό", συντρίβοντας τους Σίξερς με 119-98.

Από το πρώτο ημίχρονο η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετέτρεψε το παιχνίδι σε... τυπική διαδικασία και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους που, βέβαια, κουβαλάνε εδώ και πολλά παιχνίδια το βάρος της απουσίας του Τζοέλ Εμπίντ και που χωρίς τον ηγέτη τους έχουν αρχίσει να υποχωρούν αισθητά στη βαθμολογία της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA. 

"Πάρτι" των Μιλγουόκι Μπακς από το πρώτο ημίχρονο

Στο φινάλε των πρώτων 24 λεπτών, η διαφορά υπέρ του Μιλγουόκι είχε εκτοξευτεί ήδη στους 21 πόντους (69-48), με τον Ντάμιαν Λίλαρντ να ηγείται του σκοραρίσματος και τους παίκτες του Ντοκ Ρίβερς να μετρούν σχεδόν 60% ποσοστό ευστοχίας από τα 7.25 με Λίλαρντ, Πόρτις και Μπίσλι να έχουν στήσει "πάρτι" από την περιφέρεια με 13/22 τρίποντα! 

Ενδεικτική πάντως της εικόνας που είχε ο αγώνας στο πρώτο του ημίχρονο ήταν η τελευταία φάση με τους Σίξερς να πρέπει να αμυνθούν έχοντας πετύχει καλάθι 1.5 δευτερόλεπτο πριν τη λήξη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως, τους... έπιασε στον ύπνο και με απίθανη μπέιζπολ πάσα μισού γηπέδου έβγαλε τον Μπρουκ Λόπεζ σε κενή εστία! 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czeeectthv95)

Το μόνο που άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το... ελαφρύ πάτημα του γκαζιού από τον ίδιο τον Αντετοκούμπο με τον "Greek Freak" να φλερτάρει με ένα ακόμη triple double (και να το χάνει... για μια ασίστ) και να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο Λίλαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 24 πόντους και 9 ασίστ. 

Στην αντίπερα όχθη οι Σίξερς τα περίμεναν όλα από τον Ταϊρίς Μάξεϊ (24π.) και μοιραία δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους Μπακς σε κανένα σημείο του παιχνδιού. Πλέον μετά τη νέα τους νίκη τα "ελάφια" βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 37-21 και βρίσκονται στο κυνήγι των Καβαλίερς στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας του NBA, προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους ημιτελικούς, καθώς η πρώτη θέση της Ανατολής μοιάζει πλέον "καπαρωμένη" από τους Μπόστον Σέλτικς.