Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παραχώρησε συνέντευξη στο "Pick n Roll" της Cosmote TV, στους Βασίλη Σκουντή και Ρήγα Δάρδαλη, κατά τη διάρκεια του NBA All Star Game που διεξήχθη στην Ιντιάνα. Ο "Greek Freak" αναφέρθηκε στις αλλαγές στη ζωή του, τα σκουλαρίκια του, αλλά και στην απουσία από το Μουντομπάσκετ και από την ημέρα απόσυρσης της φανέλας του Νίκου Γκάλη.

Οι αλλαγές στη ζωή του και τα σκουλαρίκια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Έλληνας φόργουορντ σχολίασε αρχικά πόσο άλλαξε η ζωή του από την τελευταία του συνέντευξη το 2021, αναφέροντας: 

«Τότε είχα μόνο τον Λίαμ, τώρα έχω τον Μάβερικ και την Εύα. Έχω μεγαλώσει και έχω ωριμάσει ως άνθρωπος. Ως παίκτης δεν ξέρω, θα δείξει η πορεία» και συνέχισε σχολιάζοντας τα σκουλαρίκια του αλλά και για τα τατουάζ που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής.

«Όταν ήμουν 12 χρονών είχα κάνει την πρώτη μου τρύπα στα αυτιά και ο πατέρας μου μού είχε πει: "Τι είναι αυτό; Έτσι θα παίξεις μπάσκετ;". Τότε έβγαλα το σκουλαρίκι και έκλεισε η τρύπα. Μετά που ήμουν μόνος μου έξι μήνες στο Μιλγουόκι, την έκανα και πάλι. Δεν έχω τατουάζ και αν κάνω ποτέ, θα σημαίνει κάτι για εμένα. Τον πατέρα μου, τις ημερομηνίες γέννησης των παιδιών μου».

Η απουσία του Αντετοκούνμπο από την ημέρα του Γκάλη και το Μουντομπάσκετ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στην απουσία του από το Μουντομπάσκετ του 2023 αλλά και τι έγινε με τις δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη.

«Δεν είδα τι είχε πει ο κόουτς Ιτούδης. Προσπαθώ όταν δεν παίζω μπάσκετ να είμαι μαζί με την οικογένειά μου. Δεν έχω τον χρόνο να κοιτάζω στα social media γιατί δουλεύω. Και όταν δεν παίζω μπάσκετ, κάνω άλλα πράγματα. Οποιος με ξέρει καταλαβαίνει ότι πόνεσα πιο πολύ απ' όλους που δεν μπόρεσα να είμαι στην Εθνική ομάδα. Και ήξερα ότι ηταν και τα αδέρφια μου. Όμως δεν μπορούσα να πήγαινα και μετά να έκλαιγα».

Εξέφρασε μάλιστα τους λόγους που δεν έδωσε το «παρών» στην ημέρα απόσυρσης της φανέλας του Νίκου Γκάλη λέγοντας:

«Όταν έγινε αυτό με τον κύριο Νίκο δεν ήμουν στην Ελλάδα, αλλά αν ήμουν, θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινα», δείχνοντας τον σεβασμό του προς τον τεράστιο Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czaxj6lbnb9l)

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο προπονητής Βασίλης Σπανούλης

Στη συνέχεια ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς αναφέρθηκε στην πιθανότητα να βρεθεί η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και τη δική του παρουσία στο Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι σκέφτομαι το σήμερα και όχι το μετά από 3-4 μήνες. Και έχω πει χιλιάδες φορές ότι όσο είμαι υγιής θα είμαι εκεί. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήμουν υγιής. Όποιος πιστεύει ότι πόνεσε περισσότερο από εμένα, τότε δεν με ξέρει καθόλου.

Δεν μπόρεσα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τον αδερφό μου. Να ξανανιώσω το συναίσθημα που είχα νιώσει πριν από έναν χρόνο. Που βγήκα από το γήπεδο μετά την ήττα από τη Γερμανία και έκλαιγα. Που ο κόσμος αγάπησε αυτήν την ΕΘνική».

Τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε την άποψή του για τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ομάδας, Βασίλη Σπανούλη.

«Τα όσα έχουμε πει τα κρατάω για εμένα. Όταν έρχεται ένας προπονητής με την προσωπικότητα του Βασίλη, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα παιδί στην Εθνική που δεν τον είχε ως πρότυπο και είδωλο. Και σίγουρα και ο κόουτς Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής και ήταν τρομερή η συνεργασία που είχαμε.

Μακάρι να ήμουν και στο Παγκόσμιο. Μακάρι τώρα να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι. Βλέπω παιδιά όπως ο Τολιόπουλος που είχε βάλει τα τρίποντα στο τέλος στο ΟΑΚΑ, βλέπω γενικά τα νέα παιδιά. Να βοηθήσουν την ομάδα και εμένα. Πραγματικά θέλω να κερδίσουμε με την Εθνική».