Το remake του τελικού της σεζόν 2021/22 του Κυπέλλου Αγγλίας αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα (25/02 17:00) για το Carabao Cup. Στον τελικό του Λιγκ Καπ θα βρεθούν αντιμέτωπες Τσέλσι και Λίβερπουλ, με τον Κώστα Τσιμίκα να έχει στο μυαλό του τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Για το τρόπαιο και την... Ευρώπη η Τσέλσι κόντρα στη Λίβερπουλ

Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν αντίθετες πορείες τη φετινή σεζόν στη Premier League και όχι μόνο. Οι "μπλε" του Λονδίνου με τον Μαουρίσιο Ποκετίνο στον πάγκο αποφάσισαν να γεμίσουν το ρόστερ τους με μικρούς και ταλαντούχους παίκτες έχοντας ως γνώμονα το μέλλον.

Μέχρι στιγμής η απόφαση αυτή δεν έχει "βγει" στους ιθύνοντες της Τσέλσι, με την ομάδα να βρίσκεται στην 10η θέση του πρωταθλήματος στο -12 από την πέμπτη Τότεναμ που βγαίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τελευταία ευκαιρία της για να πάρει την πρόκριση, είναι ο τίτλος του Carabao Cup τον οποίο θα διεκδικήσει κόντρα στην Λίβερπουλ. 

Η λονδρέζικη ομάδα είναι ικανή για τα πάντα, καθώς από τη μία πλευρά μπορεί να πάρουν ισοπαλία στην έδρα της πανίσχυρης Μάντσεστερ Σίτι με σπουδαία εμφάνιση και την άλλη να ηττηθούν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" από την Γουλβς. Για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, απέκλεισε στα ημιτελικά την Μίντλεσμπρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cymf37b58vux)

Η απίστευτη φετινη Λίβερπουλ και οι... μνήμες του Τσιμίκα

Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά, έχοντας κατάφερει να βρίσκεται "μέσα" σε όλους τους στόχους που έθεσε ο Γιούργκεν Κλοπ στην αρχή της σεζόν. Ο Γερμανός τεχνικός - που ανακοίνωσε πως αποχωρεί το καλοκαίρι από την ομάδα - έχει διαχειριστεί εξαιρετικά το ρόστερ του μέχρι στιγμής.

Με τις απουσίες και τους τραυματισμούς να διαδέχονται ο ένας τον άλλον ο προπονητής των "κόκκινων" κάνει απίστευτο ροτέισον χρησιμοποιώντας μάλιστα και αρκετούς παίκτες που βρίσκονται κάτω των 21 ετών. Με τη διαχείριση του, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League και στους "16" του Europa League και του Κυπέλλου Αγγλίας.

Ο Κλοπ θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία του σεζόν στο "Άνφιλντ" και το αποδεικνύει περίτρανα με την πορεία της ομάδας. Ο αγώνας κόντρα στην Τσέλσι είναι ξεχωριστός για τον Κώστα Τσιμίκα που δύο χρόνια περίπου πριν είχε χαρίσει τον τίτλο του Κυπέλλου Αγγλίας στην ομάδα του χάρις σε δικό του εύστοχο πέναλτι και θέλει σήμερα να ζήσει κάτι αντίστοιχο. Στον τελικό προκρίθηκε αποκλείοντας την Φούλαμ στα ημιτελικά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cjzpunhxqpdd)