Η είδηση της χρονιάς στο αγγλικό ποδόσφαιρο, και όχι μόνο, έσκασε το μεσημέρι της Παρασκευής διά στόματος Γιούργκεν Κλοπ. Ο αναμορφωτής της Λίβερπουλ, ο προπονητής που τα τελευταία εννιά χρόνια προσέθεσε το όνομά του δίπλα στα «ιερά τέρατα» των ανθρώπων που κάθισαν στον πάγκο του «Άνφιλντ», όπως ο Μπιλ Σάνκλι και ο Μπομπ Πέισλι, ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι. 

Χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για τις προθέσεις του, ο Γερμανός τεχνικός που ταύτισε το όνομά του με την επιστροφή της Λίβερπουλ στον θρόνο της πρωταθλήτριας της Premier League ανακοίνωσε την απόφασή του με βίντεο στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους την έλαβε...

‘Why I’ve Made The Decision To Leave Liverpool’ | Jürgen Klopp | The Full Interview

Το συγκινητικό βίντεο του Κλοπ για την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ

Στο βίντεο διάρκειας 24 λεπτών που ανήρτησε η Λίβερπουλ στους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στο YouTube, ο μεγαλύτερος σύγχρονος προπονητής στην ιστορία του κλαμπ αναφέρεται εμφανώς συγκινημένος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αποχώρησης. 

«Μπορώ να καταλάβω ότι είναι σοκ για πολλούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, όταν το ακούς για πρώτη φορά, αλλά προφανώς μπορώ να το εξηγήσω – ή τουλάχιστον να προσπαθήσω να το εξηγήσω. Λατρεύω τα πάντα σε αυτόν τον σύλλογο, αγαπώ τα πάντα για την πόλη, μου αρέσουν τα πάντα για τους υποστηρικτές μας, αγαπώ την ομάδα, αγαπώ το προσωπικό. Αγαπώ τα πάντα. Αλλά το ότι εξακολουθώ να παίρνω αυτή την απόφαση σας δείχνει ότι είμαι πεπεισμένος ότι είναι αυτή που πρέπει να πάρω. Είναι ότι είμαι, πώς να το πω, ξεμένω από ενέργεια», ήταν ορισμένα από τα λόγια του.  

«Το γνωρίζω καιρό τώρα. Είμαι πολύ καλά τώρα, αλλά δεν μπορώ να ασκήσω αυτό το επάγγελμα πλέον. Μετά από όλα τα χρόνια που ήμασταν μαζί και μετά τα όσα περάσαμε μαζί... Ο σεβασμός μου για εσάς μεγάλωσε, η αγάπη μου για εσάς μεγάλωσε και το ελάχιστο που σας χρωστάω είναι η αλήθεια. Και αυτή είναι η αλήθεια», υποστήριξε ο Γερμανός τεχνικός, με αποτέλεσμα να φουντώσουν άμεσα στο διαδίκτυο φήμες για πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την υγεία του. 

Κλοπ: "Έχω ενημερώσει τη Λίβερπουλ από τον Νοέμβριο"

Όπως αποκάλυψε ο Γιούργκεν Κλοπ, έχει ενημερώσει τη διοίκηση της Λίβερπουλ από τον Νοέμβριο... αιφνιδιάζοντας ακόμη και τον εαυτό μου. «Ξεκινήσαμε να συζητάμε για την προετοιμασία του επόμενου καλοκαιριού και τότε ξαφνικά είπα... δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ το καλοκαίρι». 

Ο Γερμανός υποστήριξε ότι θα ήταν αδύνατο να κρατήσει την απόφασή του μυστική μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς «επηρεάζονται πολλές καταστάσεις από τη συγκεκριμένη απόφαση και η Λίβερπουλ χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Άλλωστε στη σημερινή εποχή μια τέτοια είδηση δεν μένει μυστική και ήθελα ο κόσμος να το πληροφορηθεί από εμένα». 

Απαντώντας στην ερώτηση για το κατά πόσο μπορούν οι απρόσμενες εξελίξεις να επηρεάσουν την προσπάθεια της Λίβερπουλ να κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους που διεκδικεί μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν κατηγορηματικός: «Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Εγώ είμαι αφοσιωμένος 100% στην προσπάθειά μας. Δεν αλλάζει τίποτα. Το μέλλον της Λίβερπουλ είναι λαμπρό και θα είναι ακόμη πιο λαμπρό ακόμη και μετά την αποχώρησή μου».