Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπόρνμουθ... με τα χίλια ζόρια χάρη σε γκολ του Φιλ Φόντεν με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να συνεχίζει να είναι "σκιά του εαυτού του" εκτελεστικά. Ο Ιραόλα διάβασε ιδανικά τις συνθήκες του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε την ομάδα του στο να παίξει σχεδόν... μονότερμα τους "Πολίτες", κάτι το οποίο έχουν καταφέρει ελάχιστοι. Η έλλειψη ποιότητας όμως στην τελική προσπάθεια, στέρησε τη δυνατότητα στα "Κεράσια" να πάρουν κάτι παραπάνω και να κάνουν την έκπληξη με τον Γκουαρδιόλα να βλέπει την ομάδα του να συνεχίζει στο -1 από τη Λίβερπουλ στη βαθμολογία της Premier League και κυρίως, να κερδίζει και στην κακή βραδιά της.

Ο Φόντεν έβαλε μπροστά την κυριαρχική Μάντσεστερ Σίτι 

Η Μπόρνμουθ κατάφερε να κρατήσει τη Σίτι χωρίς φάση μόλις για ένα... οκτάλεπτο καθώς τότε ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε το πρώτο του τετ α τετ ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Έντερσον σταμάτησε στην απέναντι πλευρά δυνατό σουτ του Κέρκεζ. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ. 

Από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Γκουαρδιόλα είχαν την προσοχή τους και στα μετόπισθεν με το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα κυριαρχικό στο πρώτο ημίχρονο καθώς οι παίκτες του Ιραόλα δεν ξαναέφτασαν με αξιώσεις στο επιθετικό τους τρίτο. Όμως λίγο οι αντιδράσεις του Νέτο και λίγο η αστοχία του Χάαλαντ οδήγησαν σε μόλις ένα γκολ το οποίο σκόραρε ο Φόντεν μετά από απόκρουση του Βραζιλιάνου γκολκίπερ των "Κερασιών".

Μονότερμα η... Μπόρνμουθ τη Σίτι στο δεύτερο μέρος αλλά η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πολύ πιο επιθετικοί, εικόνα η οποία τους χαρακτηρίζει φέτος με τον Ιραόλα στον πάγκο. Μάλιστα χάθηκαν και μεγάλες ευκαιρίες κυρίως με τον Τάβερνιερ ενώ ο Σολάνκε είχε αρχίσει να πιέζει περισσότερο τους Ντίαζ και Στόουνς. Οι "Πολίτες" έβρισκαν όλο και πιο σπάνια το δρόμο προς την εστία του Νέτο ενώ όποτε το κατάφερναν, η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα με το εύθραυστο 0-1 να παραμένει και τον Γκουαρδιόλα να κάνει αλλαγή τον Χάαλαντ.

Το γεγονός ότι η Μπόρνμουθ κατάφερε να παίξει σχεδόν... μονότερμα αυτή τη Σίτι στο δεύτερο μέρος, πιστώνεται στο κοουτσάρισμα του Ιραόλα. Οι γραμμές των γηπεδούχων ανέβηκαν ενώ όλες οι αλλαγές ήταν "to the point". Με λίγα λόγια την είδε ευάλωτη τη Σίτι ο Βάσκος και λίγο έλειψε να το εκμεταλλευτεί κιόλας. Στην τελική προσπάθεια όμως οι παίκτες του τα... χάλασαν και έτσι δεν πήραν κάτι από το παιχνίδι. Ο Ενές Ουνάλ μάλιστα έχασε αδιανόητη ευκαιρία στο 90' με κεφαλιά σχεδόν από τη μικρή περιοχή.