Ο Βασίλης Σπανούλης είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ στον αγώνα κόντρα στην Τσεχία (23/02 21:00) . Ο Λαρισαίος προπονητής ανακοίνωσε την 12άδα με την οποία θα πορευτεί, με τη συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου να κρίνεται την τελευταία στιγμή.

Πρεμιέρα Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος μπάσκετ κόντρα στην Τσεχία

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη πρεμιέρα του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας. Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι κατάμεστο με λιγότερα από 1000 εισιτήρια να απομένουν, με τον κόσμο να δίνει το βροντερό παρών. Ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε από την αρχή της βδομάδας 16 παίκτες στη διάθεση του επιλέγοντας όμως τους 12 που θα τον πλαισιώσουν κόντρα στην Τσεχία.

Ο Σπανούλης επέλεξε τον Τόμας Γουόκαπ ως νατουραλιζέ για την συγκεκριμένη αναμέτρηση με τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Επικίνδυνη αλλά χωρίς Βέσελι η Τσεχία κόντρα στην Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

Η 12άδα για τον αγώνα κόντρα στους Τσέχους απαρτίζεται από τους: Κώστας Παπανικολάου Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Γιώργο Παπαγιάννη, Ντίνο Μήτογλου, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Κώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Μωραΐτη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννη Κουζέλογλου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο, με τον αρχηγό της Εθνικής να είναι αμφίβολος για το ματς. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Παπανικολάου υποβλήθηκε σε μαγνητική λόγω ενοχλήσεων που είχε στο δεξιό γαστροκνήμιο, με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι να αποφασίζεται τελευταία στιγμή από τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι Τσέχοι "κατεβαίνουν" στο ΣΕΦ χωρίς το βαρύ τους... όπλο κάτω από τη ρακέτα καθώς παρόλο που βρισκόταν στην προεπιλογή της ομάδας, ο Γιαν Βέσελι δεν θα δώσει το παρών κόντρα στην Ελλάδα. Ο πιο επικίνδυνος παίκτης για τους φιλοξενούμενους, είναι ο Τόμας Σατοράνσκι, με τον γκαρντ της Μπαρτσελόνα να έχει την απόλυτη ευθύνη στο παιχνίδι της Τσεχίας.

Η Εθνική Ομάδα αν καταφέρει και τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου της τότε θα πάρει αυτόματα την πρόκριση για το Eurobasket 2025. Εκτός από την Τσεχία, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία και την Μεγάλη Βρετανία.

Δύο νίκες η Ελλάδα, δύο... προκρίσεις όμως η Τσεχία

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια με την Ελλάδα να έχει κερδίσει δύο φορές αλλά την Τσεχία να πανηγυρίζει δύο προκρίσεις. Χαρακτηριστικά, η Εθνική ομάδα αντιμετώπισε τους Τσέχους στο Μουντομπάσκετ του 2019 και τους κέρδισε με 84-77, αλλά δεν πανηγύρισε τη νίκη. 

Τσεχία - Ελλάδα 77-84 Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019. (09/09/2019)


Η επικράτηση έπρεπε να ήταν με πάνω από 12 πόντους για να πανηγυρίσουν οι Έλληνες την πρόκριση, με το φινάλε να αφήνει γλυκόπικρη... γεύση στην Ελλάδα.

Οι Τσέχοι πλήγωσαν ξανά την Εθνική Ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά το 2021, με την Ελλάδα να ηττάται με 97-72 και το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων "έσβησε" άδοξα. 

Τσεχία - Ελλάδα 97-72 Τελικός Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ. (04/07/2021)


Τελευταία αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο αντιπάλους ήταν στο Ευρωμπάσκετ της Γερμανίας, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση με 94-88, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα.
Ελλάδα - Τσεχία 94-88 Φάση των ''16'' Eurobasket 2022. (11/09/2022)