Σε αντίθεση με τα τρία παιχνίδια που έγιναν νωρίς το βράδυ της Πέμπτης για τα μπαράζ που οδηγούν στη φάση των "16" στο Conference League, εκείνα των 22:00 ήταν σαν γιαούρτι διαιτολόγου: μηδέν οξέα μηδέν λιπαρά. Πρέπει να εξαιρεθεί, βεβαίως, σε αυτά, το "διπλό" των αλύγιστων Βέλγων της Σεντ Γκιλουάζ, που παρά το γεγονός ότι είχαν το 2-2 στην έδρα τους επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, σε ματς, μάλιστα, που οι Γερμανοί προηγήθηκαν 2-0, πέτυχαν έναν περιφανή εκτός έδρας θρίαμβο. 

Conference League: Πέρασαν εκείνοι που... έπρεπε 


Αρχής γενομένης από την εύκολη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη, οι υπόλοιπες τρεις ομάδες που προκρίθηκαν ήταν εκείνες που έπρεπε. 

Η Σεντ Γκιλουάζ νίκησε 2-1 στη Φρανκφούρτη μία ομάδα που πριν δύο χρόνια κατέκτησε το Europa League και την πέρασε πανάξια. Παρά το γκολ που έβαλε η Άιντραχτ, ουδέν άλλαξε. Ουδεμία άλλη προκριθείσα, όμως,. είχε οποιονδήποτε αστερίσκο στη δική της γιορτή.

Η Στουρμ Γκρατς, από τη μεριά της, είχε καβάτζα το 4-1 επί της Σλόβαν στο πρώτο ματς της Αυστρίας, έβαλε το τεμάχιο στο 52' στην Μπρατισλάβα και μετέτρεψε 40 και βάλε λεπτά ποδοσφαίρου ως... μη γενόμενα. 

Το ίδιο έκανε και η Μόλντε. Οι Νορβηγοί είχαν προηγηθεί 3-0 στο πρώτο ματς με τη Λέγκια Βαρσοβίας, ωστόσο το έκαναν... ντέρμπι, επικρατώντας 3-2. Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός τους, όμως, υπερίσχυσε στην Πολωνία, με τη Μόλντε να προηγείται, περίπου καρμπόν της πρώτης αναμέτρησης, 2-0 στο 20', αλλά αυτήν τη φορά κράτησε το τρίτο για το 67' και έκανε περίπατο.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbw9fwdtlyx)

Conference League: Οι 16 ομάδες που συνεχίζουν

Οι 8 που προκρίθηκαν στη φάση των “16” του Conference League: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Άγιαξ, Στουρμ Γκρατς, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σερβέτ, Μόλντε, Μακάμπι Χάιφα, Σεν Γκιλουάζ. 
Οι 8 που είχαν περάσει απευθείας ως πρώτοι από τους ομίλους: Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών στο Conference League (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού)

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Στουρμ Γκρατς 0-1 (1-4)
Φερεντσβάρος-Ολυμπιακός 0-1 (0-1)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σεν Γκιλουάζ 1-2 (2-2)
Λέγκια Βαρσοβίας-Μόλντε 0-3 (2-3)