Ο Τζο Χαρτ πήρε την μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος σε μια σπουδαία καριέρα 21 χρόνων και πολλών παραστάσεων στα αγγλικά γήπεδα, με τον πρώην γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Αγγλίας να "κρεμά" τα γάντια του στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου όταν πια θα είναι 37 ετών. Την εν λόγω απόφαση γνωστοποίησε η Σέλτικ στην οποία αγωνίζεται ο Χαρτ, μέσω βίντεο της.

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Τζο Χαρτ

Έπειτα από 21 χρόνια καριέρας, ο Τζο Χαρτ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση όταν και θα είναι σε ηλικία 37 χρονών, κάτι που έκανε γνωστό μέσω βίντεο της η Σέλτικ της οποίας υπερασπίζεται τα γκολποστ ο Άγγλος πορτιέρε από τον Αύγουστο του 2021. Οι Σκωτσέζοι τον είχαν αποκτήσει από τη Τότεναμ πριν από τρία περίπου χρόνια έναντι 1.200.000 ευρώ.

Joe Hart announces that he will be retiring from playing football at the end of this season

Η καριέρα του Τζο Χαρτ στα αγγλικά γήπεδα και το... μήνυμα της Μάντσεστερ Σίτι

Ο Τζο Χαρτ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2003 από τη Σριούσπερι Τάουν ενώ τρία χρόνια αργότερα μπήκε στο "μικροσκόπιο" της Μάντσεστερ Σίτι η οποία έβγαλε το ποσό των 900.000 ευρώ από τα ταμεία της για να τον αποκτήσει ενώ του ευχήθηκε τα καλύτερα για την απόσυρση του μέσω ανάρτησης της στους επίσημους λογαριασμούς που διαθέτει στα social media.

Στους "πολίτες", έμεινε για 12 χρόνια ενώ στο διάστημα παρουσίας του παραχωρήθηκε δανεικός κατά σειρά σε Τρανμίρ Ρόβερς, Μπλακπούλ, Μπέρμιγχαμ, Τορίνο και Γουέστ Χαμ. Το 2018 η Μπέρνλι τον έκανε δικό της  έναντι 3.900.000 ευρώ. Συνολικά στην καριέρα του, κατέκτησε 10 τρόπαια, τα πέντε εξ΄αυτών με τη φανέλα της Σίτι ενώ τα υπόλοιπα πάντε με τους Κέλτες.

Joe Hart   Manchester City   Best Saves   2015 16 HD

Παράλληλα, υπήρξε διεθνής με την εθνική Αγγλίας. Με τη φανέλα των "τριών λιονταριών" κατέγραψε συνολικά 75 συμμετοχές ενώ σε 43 παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε με το εθνόσημο ήταν σ' ενα φιλικό με τη Βραζιλία στις 14 Νοεμβρίου του 2017.

Joe Hart's best England moments | FATV Exclusive