Για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να μη χάσει σε δύο διαδοχικά παιχνίδια της Super League, με τη νίκη του επί του Βόλου, 1-2, να διαφοροποιεί αυτό το σερί από εκείνο τη 10η και την 11η αγωνιστική, που εμπεριείχε δύο ισοπαλίες. Με αυτήν τη νίκη σε καίριο σημείο, δηλαδή για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ έφτασε την Κηφισιά στους 16 βαθμούς. Οι Αθηναίοι επρόκειτο, μάλιστα, να παίξουν εκτός έδρας με την ΑΕΚ στις 19:00 την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου, ως εκ τούτου οι Ηπειρώτες είχαν βάσιμες προσδοκίες ότι δεν θα ήταν, τουλάχιστον, οι μόνοι ουραγοί. 

Τέτοιες νίκες επί ομάδων που είναι επίσης υποψήφιες για υποβιβασμό, όπως ο Βόλος, που έμεινε στους 17 βαθμούς, θα δώσουν τρομερή ώθηση στους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου και ενόψει και στα play out. 

Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα: Επικράτησε παρά τους τραυματισμούς

Μάλιστα, ο ΠΑΣ έβγαλε το παιχνίδι με δύο τραυματισμούς, του Εραμούσπε που έπαθε εξάρθρωση ώμου και αντικαταστάθηκε στο 47' από τον Παντελάκη, και του τερματοφύλακα, Νάγκι, ο οποίος χτύπησε σοβαρά σε πρόσκρουση με τον Ασεχνούν και αποχώρησε με φορείο στο 62'.


Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος σκόραρε δύο φορές. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz89px0sils9)

Η πρώτη, στο 30', όταν πήρε την καλύτερη θέση στη μικρή περιοχή του Βόλου, στην πλάτη των αμυντικών, και ύστερα από καραμπόλα σκόραρε με πλασέ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8b2q45pwzl)

Η δεύτερη, σε σχεδόν παρόμοιο μοτίβο, όταν η ωραία προσπάθεια του Ντεμίρ έβγαλε τον Κιάκο μόνο του στην περιοχή και η πάσα του προς τον επερχόμενο Κόντε ήταν αρκετή ώστε ο Ισπανός να σκοράρει το έκτο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα σε κενή εστία, στο 72'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8af4n5qcm9)

Ο ΠΑΣ, που πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του σε 12 παιχνίδια της Super League, είχε ισοφαριστεί με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ασεχνούν στο 47'. Ωστόσο, ήταν μια δίκαιη νίκη, αφού είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, με τον Παμλίδη στο 43' και τον Παντελάκη στο 66', όταν ο Κόβατς είπε "όχι", στη δεύτερη περίπτωση κάνοντας μια εκπληκτική επέμβαση. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8atpufwt15)
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz89xmbxigbd)
Από τον πάγκο του Βόλου βγήκαν τα περισσότερα νεύρα, με τον Σιδηρόπουλο να αποβάλει άνθρωπο της ασφάλειας του Βόλου. Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική ευκαιρία με τον Μωραΐτη να σουτάρει στην τελευταία φάση του ματς και τον Σούλη να αποκρούει. 

Βόλος (Ανχ. Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46' Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Ντε Καμπς (73' Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73' Μωραΐτης), Ποπέσκου, Ασεχνόυν, Κόμπα (46' Τρουιγέ), Γκαρσία.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Σωτηρίου): Νάγκι (62' Σούλης), Τούτου, Μπακαδήμας, Εραμούσπε (47' Παντελάκης), Κιάκος, Τζίνο (70' Καραχάλιος), Λιάσος, Ριένστρα, Ροσέρο (86' Σόρια), Παμλίδης (70' Ντεμίρ), Κόντε.