Το βαθμολογικό κίνητρο στους "Ζωσιμάδες" έμοιαζε μάλλον μονόπλευρο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη για την 22η αγωνιστική της Super League. Με τους γηπεδούχους όχι απλά να "καίγονται" αλλά να... τσουρουφλίζονται για βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να έχουν τη σκέψη τους περισσότερο στραμμένη στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, 19.30), η ζυγαριά του “πρέπει” της νίκης έμοιαζε να γέρνει περισσότερο προς την πλευρά των Ηπειρωτών.

Αφήστε που και το κλίμα στους Θεσσαλονικείς δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά την απόφαση των παικτών να μην προπονηθούν την περασμένη Πέμπτη ως αντίδραση για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους από τη διοίκηση του Θεόδωρου Καρυπίδη. Τι είδαμε τελικά; Ίσως το πιο αναμενόμενο πιάτο για την εποχή: Ένα άγευστο 0-0 και μια... άνοστη ζεστή σούπα για να μας προετοιμάσει για τα κρύα που έρχονται το επόμενο διήμερο. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Άρης ήταν... αλλού!

Με τους γηπεδούχους του Μιχάλη Γρηγορίου να δίνουν την μπάλα στους φιλοξενούμενους του Άκη Μάντζιου με εμφανή στόχο να τους “χτυπήσουν” στην αντεπίθεση, στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο αντίπαλοι επιδόθηκαν περισσότερο σε… διαγωνισμό λαθών.

Με τον νεοφερμένο Μπένετ να δείχνει αρκετά θετικά στοιχεία στην πρεμιέρα του και να επενδύει στη δεδομένη ταχύτητά του, ο Άρης αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει με μεγάλη δυσκολία στα καρέ του Νάγκι.

Όχι ότι η εστία του Κουέστα έζησε… στιγμές πολιορκίας. Κάθε άλλο! Ο Ισπανός είχε επίσης ένα σχετικά ξεκούραστο πρώτο 45λεπτο. Λίγο ανησύχησε στο 30’ όταν ο Κόντε δεν πρόλαβε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα μετά από κεφαλιά του Μπακαδήμα, λίγο στο 37’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κόντε και πέραν τούτου ουδέν.

Ένα εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας πρώτο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να θέλουν και να μην μπορούν και τους φιλοξενούμενους, να έχουν το μυαλό τους… σε άλλο γήπεδο, αυτό του Αγρινίου.

Ο τραυματισμός του Τζούρασεκ... έσβησε το παιχνίδι

Όσοι περίμεναν ότι το δεύτερο ημίχρονο θα κυλούσε σε πιο υψηλούς ρυθμούς διαψεύστηκαν. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έδειξαν να "πνίγονται" από το άγχος (γεγονός που αποτυπωνόταν στις κάκιστες επαφές τους με την μπάλα όποτε βρίσκονταν απέναντι σπό την αντίπαλη εστία), την ώρα που οι ποδοσφαιριστές του Άρη πρόσεχαν ακόμη περισσότερο τα πόδια τους ενόψει Παναιτωλικού, βλέποντας τον Τζούρασεκ να σωριάζεται στο χορτάρι στο 56' , δευτερόλεπτα πριν τον αντικαταστήσει ούτως ή άλλως ο Άκης Μάντζιος.

Η αποχώρηση του Κροάτη ουσιαστικά χαμήλωσε ακόμη περισσότερο το ρυθμό του παιχνιδιού και όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν αποτελούν περισσότερο προϊόν... φλυαρίας και λαθών και λιγοτερο λόγω δημιουργικού ποδοσφαίρου. 

Απλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έδειξαν να μένουν από δυνάμεις με αποτέλεσμα οι "κίτρινοι" να πλησιάσουν περισσότερο στο γκολ, το οποίο "άγγιξαν" στο 84', αλλά είδαν τον Νάγκι να σταματά επικίνδυνο σουτ του Γκαρθία. 

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Κιάκος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Ριένστρα, Τζίνο, Λιάσος, Τούτου, Παμλίδης, Ροσέρο (86' Ντεμίρ), Κόντε (63' Λεό).
Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Τζούρασεκ (58' Μανού Γκαρθία), Ντουκουρέ (57' Βέλεθ), Σαβέριο (72' Μορόν), Φετφατζίδης (46' Νταρίντα), Μπένετ (46' Σουλεϊμάνοφ), Σαμόρα