Η 22η αγωνιστική της Bundesliga άνοιξε αυλαία και συνέβησαν πολλά στα γερμανικά γήπεδα. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και πάει... φουλ για τίτλο ενώ η Ντόρτμουντ αν και προηγήθηκε εντέλει ισοφαρίστηκε από την Βόλφσμπουργκ. Με έναν απίθανο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν οι φίλαθλοι της Χάνσα Ροστόκ για την είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο καθώς βρήκαν τον τρόπο να περάσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο τηλεκατευθυνόμενα καπνογόνα με τα χρώματα της ομάδας.

Ασταμάτητη η Λεβερκούζεν... βροντοφωνάζει για τίτλο!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κούμπα, με την ασταμάτητη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο που εντυπωσιάζει τους πάντες στην Bundesliga να φεύγει με το διπλό από την έδρα της Χαϊντενχάιμ επικρατώντας με 2-1. Στο +8 από την Μπάγερν που έχει ματς λιγότερο ξέφυγε η Λεβερκούζεν που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ενώ ισοφάρισε το γερμανικό ρεκόρ της Μπάγερν με 32 σερί ματς αήττητη της σεζόν 2019/20.

Ο Φριμπόνγκ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη στο φινάλε του πρώτου μέρους (45+2) δίνοντας το προβάδισμα στην Λεβερκούζεν με 1-0 ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 81ο λεπτό με τον Αντλί. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 86ο λεπτό με τον Κλάιντινστ και να... αγχώσουν λίγο τους φιλοξενούμενους ωστόσο οι πρωτοπόροι κατάφεραν να κρατήσουν τα ηνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και να πάρουν τη νίκη.

Ο Γκέρχαρτ πήρε την... μπουκιά από το στόμα της Ντόρτμουντ

Αν και η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα από το 8ο κιόλας λεπτό με τον... συνήθη ύποπτο Φίλκρουγκ που σκόραρε το έκτο του γκολ στα τελευταία πέντε ματς, είδε τον Γκέχαρτ που πέρασε ως αλλαγή να την "τιμωρεί" στο 63ο λεπτό και να ισοφαρίζει σε 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Όσο κι αν πίεσαν οι "κίτρινοι" δεν κατάφεραν να βρουν το νικητήριο γκολ και έτσι έφτασαν τους 41 βαθμούς βρισκόμενοι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Μεγάλη νίκη της Στουτγκάρδης επί της Ντάρμσταντ

Η Στουτγκάρδη έφυγε με διπλό-χρυσάφι από την έδρα της Ντάρσταντ επικρατώντας με 2-1 ενώ ανέβηκε στους 46 βαθμούς και ανέβασε τη διαφορά της στο +5 από την Ντόρτμουντ που ακολουθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Σημειώνεται ότι στο παιχνίδι υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω αντιδράσεων των φιλάθλων στον προωθούμενο κανονισμό που επιτρέπει την είσοδο επενδυτών στη μετοχική σύνθεση των συλλόγων.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Γκιρασί στο 14ο λεπτό ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν στο 45+2' αφού έμειναν με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που δέχτηκε ο Πάσκαλ Στέντσελ. Παρ' όλα αυτά, δεν πτοήθηκαν και με παίκτη λιγότερο διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 90+2' με τον Νταχούντ. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να μειώσουν στο 90+5' με τον Σάιντελ σε 1-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.


Με τηλεκατευθυνόμενα καπνογόνα διαμαρτυρήθηκαν οπαδοί της Χάνσα Ροστόκ

Οι αντιδράσεις των φιλάθλων στην Γερμανία για την πρόθεση της Bundesliga να επιτρέψει την είσοδο επενδυτών στις ομάδες ολοένα και πληθαίνουν ενώ εντύπωση προκαλεί ότι κάθε αγωνιστική βρίσκουν και έναν διαφορετικό τρόπο να δέιξουν την δυσαρέσκεια τους. Μέχρι στιγμής, οι οπαδοί είχαν διαμαρτυρηθεί με πανό, συνθήματα, αντικείμενα μέχρι και με... σοκολατένια νομίσματα.


Παρ' όλα αυτά, το... καλύτερο μάλλον το φύλαγαν οι φίλαθλοι της Χάνσα Ροστόκ οι οποίοι στο ματς  με το Αμβούργο βρήκαν τρόπο και πέρασαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο δύο τηλεκατευθυνόμενα αμαξάκια τα οποία είχαν πάνω τους καπνογόνα (μπλε και άσπρο στα χρώματα της ομάδας) τα οποία δυσκολεύτηκαν και... κυνηγούσαν να τα απομακρύνουν οι σεκιούριτι οι οποίοι θορυβήθηκαν αρκετά με το που τα είδαν.


Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Κολωνία - Βέρντερ 0-1 (70' Εντζινμά)
Βόλφσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-1 (63' Γκέρχαρτ / 8' Φίλκρουγκ)
Μάιντς - Άουγκσμπουργκ 1-0 (43' Φαν ντεν Μπεργκ)
Χόφενχαϊμ - Ουνιόν 0-1 (84' Άαρονσον)
Χάιντενχαϊμ - Λεβερκούζεν 1-2 (86' Κλάιντινστ / 45+2' Φρίμπονγκ, 81' Αντλί)
Ντάρμστατ - Στουτγκάρδη 1-2 (90+5' Ζέιντελ / 14' Γκιρασί, 90+2' Νταχούντ)
17/02 19:30 Λειψία - Γκλάντμπαχ
18/02 16:30 Φράιμπουργκ - Άιντραχτ
18/02 18:30 Μπόχουμ - Μπάγερν