Αν το ντέρμπι ΛεβερκούζενΜπάγερν αποτελούσε… crash test για την εξέλιξη της μάχης του τίτλου στην Bundesliga τότε ο θρίαμβος των γηπεδούχων και κυρίως η κυριαρχική τους εμφάνιση μοιάζουν με… μη αναστρέψιμο exit poll!

Δεν είναι τόσο το τελικό 3-0 που χάρισε στους πρωτοπόρους το πολύτιμο “τρίποντο” – δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεφύγουν με πέντε βαθμούς από τους Βαυαρούς – που “φωτογραφίζει” τη Λεβερκούζεν ως νέα πρωταθλήτρια Γερμανίας, όσο η διαφορά δυναμικότητας των δύο διεκδικητών όπως αυτή καταγράφηκε στο χορτάρι.  

Η παράσταση της ομαδάρας του Τσάμπι Αλόνσο που χάζεψε την Bundesliga

Υπήρξαν στιγμές που – χωρίς υπερβολή – η ομαδάρα του Τσάμπι Αλόνσο έπαιζε το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ σαν την γάτα με το ποντίκι! Με απίστευτη ταχύτητα ανάπτυξης, αυτοματισμούς που θα ζήλευε και ο… Πεπ Γκουαρδιόλα και ποδόσφαιρο “επόμενης γενιάς” η Λεβερκούζεν… έπιασε από το λαιμό την Μπάγερν και τη “στραγγάλισε”!

O δανεικός της Μπάγερν στη Λεβερκούζεν που την... εκτέλεσε

Τα δύο γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι (με τον Στάνισιτς στο 18’ να σημειώνει το παρθενικό του γκολ με την Μπάγερ, και τον Γκριμάλντο να εκτελεί τον Νόιερ στο 50’) φαντάζουν “φτωχά” για να καταγράψουν την ακριβή εικόνα ενός ντέρμπι που είχε σενάριο με τον πλέον απίθανο πρωταγωνιστή. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ των νικητών, βλέπετε, αγωνίζεται στη Λεβερκούζεν ως... δανεικός από τον Μπάγερν! Γι αυτό και τη στιγμή που σκόαρε, αρκέστηκε απλά να σηκώσει ψηλά τα χέρια του... περνώντας ανάμεσα στους Βαυαρούς που τον κοίταζαν σαν αγάλματα! 

Με Γκορέτσκα και Μουσιάλα εγκλωβισμένους στις “αμυντικές τανάλιες” του Τσάμπι Αλόνσο, οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Χραντέτσκι, είδαν τον Φρίμπονγκ να εκμεταλλεύεται την... προώθηση του Νόιερ στα αντίπαλα καρέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και η Λεβερκούζεν πανηγύρισε τη νίκη της χρονιάς (μένοντας αήττητη για 31ο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις) στέλνοντας μήνυμα στους ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων στην πόλη να ξεκινήσουν από τώρα… έξτρα παραγγελίες μπύρας για το φινάλε της σεζόν!