Δεύτερο συνεχόμενο εύκολο απόγευμα στην Premier League για την φορμαρισμένη Άρσεναλ η οποία... αρνείται να χάσει το 2024 περνώντας και από την έδρα της Μπέρνλι με εκκωφαντικό 5-0. Ένα γρήγορο γκολ του Όντεγκαρντ στο πρώτο ημίχρονο συνοδεύτηκε από δύο του Μπουκάγιο Σάκα με τους "Κανονιέρηδες" να κάνουν εν τέλει περίπατο χάρη σε δύο ακόμη τέρματα (Τροσάρ, Χάβερτς), να μένουν δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και να κρατούν και... ανάσες ενόψει του αγώνα της Τετάρτης στο Πόρτο για τους 16 του UEFA Champions League.

Το γρήγορο γκολ του Όντεγκαρντ απελευθέρωσε την Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς με τον Όντεγκαρντ να εκτελεί τον Τράφορντ από το ύψος της περιοχής μετά από γύρισμα του Μαρτινέλι.

Οι "Κανονιέρηδες" στη συνέχεια είχαν τις εμπνεύσεις ώστε να διασπάσουν την άμυνα της Μπέρνλι όμως την κατάλληλη στιγμή τα χάλαγαν στην τελευταία πάσα ή το τελευταίο σουτ το οποίο σπάνια ερχόταν. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με Οντομπέρ και Ντατρό Φοφανά να δημιουργήσουν καταστάσεις όμως Σαλίμπα και Γκάμπριελ έμοιαζαν ανίκητοι με Ράγια και Κίβιορ επίσης να είναι εκεί όποτε χρειαζόταν.

Ο Μπουκάγιο Σάκα καθάρισε τη δουλειά για την Άρσεναλ

Εν τέλει μετά από ένα καλό σπάσιμο του Κάι Χάβερτς ο Τροσάρ πήρε το πέναλτι από τον Ασινιόν με τον Σάκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί με τον Τράφορντ να βλέπει την μπάλα να περνά βασανιστικά κάτω από το χέρι του.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Αρτέτα δεν θέλησαν να μπουν σε... περιπέτειες και με "κανονιά" του Σάκα έκαναν το 0-3 στο 47' με τον νεαρό Άγγλο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ένας τραυματισμός του Ράμσεϊ οδήγησε σε μια ολιγόλεπτη διακοπή με τον νεαρό Άγγλο να χρειάζεται έντονη ιατρική φροντίδα για να αποχωρήσει. 

Τροσάρ και Χάβερτς έδωσαν διαστάσεις θριάμβου

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε ως έναν βαθμό με την Μπέρνλι να κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως σε μια αντεπίθεση της Άρσεναλ, ο Κίβιορ σέντραρε, το σουτ του Χάβερτς κόντραρε και ο Τροσάρ (όπως συνηθίζει) έκανε ένα άπιαστο τελείωμα για το 0-4.

Μετά το τέταρτο γκολ της Άρσεναλ ακολούθησαν μαζεμένες αλλαγές από τον Αρτέτα για το... αναγκαίο ροτέισιον. Παρ' όλα αυτά δημιουργήθηκαν κι άλλες ευκαιρίες. Το πέμπτο γκολ των "Κανονιέρηδων" σκόραρε με υπέροχο τρόπο ο Κάι Χάβερτς μετά από... πλάγιο-ασίστ του Κίβιορ (πίσω από τη σέντρα). Εν τέλει το 0-5 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την Μπέρνλι να μην μπορεί να μειώσει αν και είχε δύο καλές στιγμές στο φινάλε.