Τυπικά η Λίβερπουλ εκκινούσε την αγωνιστική της Premier League πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα με προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Μάντσεστερ Σίτι. Με τους πρωταθλητές του Πεπ Γκουαρδιοόλα, όμως, να έχουν παιχνίδι λιγότερο θα έπρεπε να χάσουν βαθμούς στην αναμέτρηση που έχουν “κάβα” απέναντι στην Μπρέντφορντ. 

Έλα όμως που οι “σφήκες” μπορούσαν να “κόψουν” αρχικά βαθμούς από την ίδια τη Λίβερπουλ και να γιορτάσουν με αυτόν τον τρόπο το 100ό τους παιχνίδι στην Premier League! Οι “κόκκινοι” επισκέφτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου το “Community Stadium” γνωρίζοντας ότι δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο βαθμολογικής απώλειας απέναντι στο εξαιρετικό συγκρότημα του Τόμας Φρανκ. Το επιβλητικό 4-1 τους διατήρησε σε σταθερή τροχιά τίτλου, ωστόσο στο φινάλε άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα του Γιούργκεν Κλοπ, λογω του τραυματισμού του Ντιόγκο Ζότα. 

Ο θαυμασμός για την ασίστ του Ζότα και η αγωνία στη Λίβερπουλ για τον τραυματισμό του

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να μην υπολογίζει τους τραυματίες Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Σομποζλάι, Μάτιπ (σ.σ. τον Τιάγκο δεν τον αναφέρουμε, καθώς ο Ισπανός είναι περισσότερους μήνες στα πιτς, παρά στους αγωνιστικούς χώρους) η αποστολή στα προάστια του Δυτικού Λονδίνου έμοιαζε εξαιρετικά επικίνδυνη.

Με τη Λίβερπουλ να έχει την υπεροχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά τους παίκτες της να αδυνατούν να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες στην εστία του Φλέκεν, οι ισορροπίες του α’ ημιχρόνου άλλαξαν από ένα λάθος των γηπεδούχων που απέναντι στους “reds” δεν συγχωρείται.

Στο 35’ ο Φλικ “ανέβασε” την τελευταία γραμμή της άμυνάς του κοντά στην περιοχή του Κέλεχερ σε στατική φάση της Μπρέντφορντ στα αντίπαλα καρέ, ο Φαν Ντάικ… είδε “αεροδιάδρομο” μπροστά του και δεν έχασε την ευκαιρία.

Μακρινή μεταβίβαση στο κεφάλι του Ζότα, απίθανη εναέρια ασίστ του Πορτογάλου στον Νούνιες, “σκάψιμο” δείγμα της αυτοπεποίθησής του από τον Ουρουγουανό και ένα γκολ-ζωγραφιά σε αντεπίθεση που χρειάστηκαν μόλις εννέα δευτερόλεπτα για να φτάσει η μπάλα από τη μια περιοχή στην άλλη και από τα πόδια του Φαν Ντάικ στα δίχτυα του Φλέκεν.

Η επιστροφή του Σαλάχ για τη Λίβερπουλ είχε ασίστ και γκολ

O Γιούργκεν Κλοπ, όμως, δεν έμελλε να χαρεί όσο ήθελε το προβάδισμα στο σκορ. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Γερμανός τεχνικός είδε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του τελευταίου μήνα, τον Ντιόγκο Ζότα, να φεύγει με φορείο για τα αποδυτήρια, όταν το βαρύ κορμί του Νόργκαρντ προσγειώθηκε άτσαλα στο γόνατο του.

Είχε, μάλιστα, προηγηθεί και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τη Λίβερπουλ στο 34’ όταν ο Γκράφενμπεργκ είχε αντικαταστήσει τον επίσης τραυματία Κέρτις Τζόουνς. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, μάλιστα, ο Κλοπ προχώρησε και σε τρίτη αλλαγή με τον Νούνιες να αφήνει τη θέση του στον Γκάκπο, έχοντας προλάβει να συμμετάσχει σε 24ο (!) γκολ της ομάδας του, είτε σκοράροντας, είτε μοιράζοντας ασίστ! 

Ο Κλοπ, βέβαια, δεν έχανε μόνο παίκτες αλλά είχε λόγο να χαμογελάει και για μια πολύ σημαντική επιστροφή. Μετά από ενάμιση μήνα ο Μοχάμεντ Σαλάχ πήρε ξανά τη γνώριμη θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης (μπαίνοντας στο παιχνιδι ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Ζότα) και χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αρχικά στο 51' "τρύπησε" την άμυνα της Μπρέντφορντ, αλλά αστόχησε σε τετ α τετ και τέσσερα λεπτά αργότερα τροφοδότησε με καταπληκτική κάθετη πάσα τον Μακ Άλιστερ, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το 0-2. 

Εννοείται ότι σκόραρε κιόλας! Στο 69' ο Αιγύπτιος διεκδίκησε μια σχεδόν χαμένη μπαλιά συλλαμβάνοντας... κοιμισμένους τους αμυντικούς της Μπρέντφορντ και σε ρυθμούς προπόνησης διαμόρφωσε το 0-3. 

Η Μπρέντφορντ προσπάθησε να αντιδράσει στο φινάλε, μείωσε σε 3-1 με τον Τόνεϊ στο 75', αλλά ένα ακόμη παιδαριώδες λάθος (από τον Γκόντος στο 85') στην άμυνά της έδωσε την ευκαιρία στον Γκάκπο να πετύχει το τελικό 4-1. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έφτασαν κοντά και σε 5ο γκολ ε τον Φαν Ντάικ στις καθυστερήσεις, αλλά η κεφαλιά του Ολλανδού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Σίγουρα οι φίλοι της Λίβερπουλ θα ήθελαν να δουν καλύτερη αμυντική συμπεριφορά από τους παίκτες του Φρανκ το βράδυ της Τρίτης στο "Etihad" στο εξ αναβολής παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. 

Μπρέντφορντ: Φλέκεν, Κόλινς, Μι, Άγερ Ρόερσλεβ (63' Λιούις Πότερ), Κόλινς, Ρεγκιλόν (85' Γκόντος), Νόργκααρντ (63' Ονιέκα), Γιάνελτ, Γιένσεν (74' Ντάμσγκααρντ), Μοπέ (63' Ουισά), Τόνεϊ.
Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Μπράντλεϊ (83' Γκόμεζ), Έντο, Μακ Άλιστερ (83' Έλιοτ), Τζόουνς (34' Γκράφενμπεργκ), Ντίας, Ζότα (44' Σαλάχ), Νούνιες (46' Γκάκπο).