Όπως κάποτε στην εθνική μπάσκετ της Ελλάδας ήθελαν να... φωτογραφίσουν το ηλεκτρονικό ταμπλό στο κλειστό του Τορόντο, όταν έδειχνε το σκορ 17-14 υπέρ τους στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος το 1994 με τις ΗΠΑ, έτσι και στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο πιθανώς θα εκτιμούσαν μία φωτογραφία με το σκορ στο 19-14, υπέρ του... Προμηθέα Πατρών όμως, στον τέταρτο προημιτελικό για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ, που διεξάγεται στα "Δύο Αοράκια". 

Ήταν η μοναδική στιγμή που ο Πανιώνιος έδειξε απειλητικός, αφού, έπειτα, ο Προμηθέας, με ποικιλία στο σκοράρισμα, άνοιγε την ψαλίδα και την έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη. Ούτως ή άλλως, μία ομάδα της Elite League δεν μπορεί να κοντράρει ένα συγκρότημα που έχει βάλει στις... ράγες ακόμα και την πρόκριση στους προημιτελικούς του Basketball Champions League, ενώ βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League. Είναι σχεδόν αδύνατον ακόμα και σε 40 λεπτά παιχνιδιού. 

Προμηθέας Πατρών-Πανιώνιος: Βαρομετρικό χαμηλό στην επίθεση

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ζήτησε ένταση από τους παίκτες του, οι οποίοι την έβγαλαν, παίζοντας δαιμονιωδώς κυρίως στην άμυνα, με τον Πανιώνιο να μένει στους 35 πόντους στην τρίτη περίοδο, έχοντας σκοράρει μόνο έξι σε αυτό το δεκάλεπτο. Για την ακρίβεια, δεν έβαλε πόντο για 6'52'', δηλαδή από το 28'13'' έως το 35'45''. 


Ο Προμηθέας έφτασε προφανώς σε μια άνετη επικράτηση και το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:00, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό, που νίκησε 87-68 νωρίτερα την Παρασκευή το Περιστέρι. Στις 18:00 του Σαββάτου θα ανταμώσουν οι νικητές των προημιτελικών της Πέμπτης, 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή ο Παναθηναϊκός και ο Άρης.