Ο Γιώργος Καρλαύτης κράτησε ψηλά την ελληνική σημαία στον τελικό του Super Bowl, που είναι ο πιο εμπορικός στον πλανήτη. Ο 22χρονος Έλληνας παίκτης του NFL κατέκτησε το πρωτάθλημα για 2η σερί χρονιά με τους Kansas Chiefs.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο Γιώργος Καρλαύτης μίλησε για τα όνειρα του, αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Παράλληλα τόνισε πως κάποια στιγμή θα γυρίσει στην Ελλάδα.

«Πάντα φανταζόμουν τον εαυτό μου σαν επαγγελματία αθλητή. Μεγαλώνοντας νόμιζα ότι θα είμαι ο επόμενος Διαμαντίδης», ανέφερε ο πρωταθλητής. Ο Γιώργος Καρλαύτης βρεθηκε στην Αμερική σε ηλικία 13 ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του. Γρήγορα φάνηκε πως ήυαν ταλέντο στο αμερικάνικο ποδόσγφαιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz31lusj0255)

Ο Γιώργος Καρλαύτης και οι δύο παρουσίες σε Super Bowl

Για να φτάσει σε ηλικία 22 ετών να έχει μετάσχει σε δύο Super Bowl και να είναι πετυχημένος κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα με τους Kansas Chiefs. Ο φετινός τελικός απέναντι στους 49ers κρίθηκε στην παράταση. Οι Kansas Chiefs νίκησαν 25-22 και ο Γιώργος Καρλαύτης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Μιλώνυας στην ΕΡΤ για τον πανηγυρισμό του με την ελληνική σημαία, τόνισε ότι το έκανε για... «να δείξω ότι είμαι ο μόνος Έλληνας που έχει κάνει κάτι τέτοιο. Να δείξω περισσότερο την υπερηφάνεια μου που είμαι από την Ελλάδα και για την πατρίδα μου».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2ub5f76d69)

Μεγάλο το φιλανθρωπικό έργο που έχει να παρουσιάσει ο Γιώργος Καρλαύτης

Αναφορικά με το αν υπάρχουν και άλλοι τομείς που σκέφτεται να επενδύσει ο Έλληνας αθλητής αναφέρει: «Δεν είμαι σίγουρος. Είμαι 22 χρονών ακόμα. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα φιλανθρωπικά. Οπότε ασχολούμαι με αυτά. Με διάφορα ιδρύματα και διαφορετικούς σκοπούς εδώ στο Kansas City και θέλω να επεκταθούμε και περισσότερο στην Ελλάδα. Θέλω να κάνω camps και διάφορα για τη νεολαία, τα μικρά παιδιά. Το μεγαλύτερό μου πάθος εκτός του football και της οικογένειάς μου και της θρησκείας θα έλεγα ότι ήταν τα φιλανθρωπικά.