Τι γίνεται στον ΟΦΗ; Τι είδους... μύγα τσίμπησε τον Μιχάλη Μπούση και άρχισε να διαγράφει κάθε σύνδεσή του με την ομάδα του Ηρακλείου, όπως κάνουν τα ζευγάρια όταν χωρίζουν και προχωρούν στο... unfollow του πρώην ή της πρώην; Είναι ερωτήματα που ακούγονται από στόμα σε στόμα, όχι μόνο στην πόλη της Κρήτης, αλλά και μέσα σε γραφεία, τα οποία στεγάζουν παράγοντες άλλων ομάδων της Super League. 

Οι πρόσφατες κινήσεις του ομογενούς επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΟΦΗ μοιάζουν αινιγματικές. Λες και πρόκειται για κάποιο χρησμό. «Δεν ξέρεις τι έχεις μέχρι αυτό να χαθεί...» έγραψε στην πρώτη πράξη ο Μπούσης. Τα ΜΜΕ πήραν φωτιά. Στα διάφορα φόρουμ έγιναν προσπάθειες να ερμηνευθεί ο χρησμός.

Ο Μπούσης και η διαγραφή των αναρτήσεων του για τον ΟΦΗ

Προτού προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να βγάλουν ένα συμπέρασμα, σκάει και η δεύτερη «βόμβα» από τον επιχειρηματία. Διαγράφει κάθε ανάρτησή του που σχετιζόταν με τον ΟΦΗ. Λες και ήθελε να σβήσει το παρελθόν του.

Τα δύο απανωτά χτυπήματα του Μπούση υποχρέωσαν στελέχη της κρητικής ομάδας, αλλά κυρίως πολλούς οπαδούς σε ένα μαρτυρικό ξενύχτι. Το πρωινό έγινε ακόμη πιο εφιαλτικό. Στα χνάρια του «Big Mike», όπως αποκαλούσαν στον ΟΦΗ το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, βάδισε και ο γιος του Δημήτρης. Αφαίρεσε καθετί που τον συνέδεε με την ομάδα. Ακόμη και τον τίτλο «Vice President of OFI Crete FC».

Η αντίδραση του Μπούση ήρθε προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από το μήνυμα συσπείρωσης που έστειλε το βράδυ της Κυριακής, μετά την ήττα του ΟΦΗ από την Κηφισιά. Το είχε, μάλιστα, συνοδεύσει και με ένα «μπράβο» προς τον Γιάννη Αποστολάκη, για το γκολ που πέτυχε ο πιτσιρικάς. «Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά πρέπει να παλεύουμε μέχρι το τέλος, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι» είχε σχολιάσει ο επιχειρηματίας.

Τα μηνύματα των οπαδών του ΟΦΗ που προκάλεσαν την «έκρηξη» Μπούση

Εκείνο το μήνυμα ήταν που προκάλεσε την έκρηξή του. Όχι αυτό καθ’ αυτό, αλλά τα σχόλια κάποιων λιγοστών οπαδών, που ξέσπασαν όλη την πικρία τους στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Εκείνο το... ανάθεμα τον οδήγησε στην απόφαση να κόψει τους δεσμούς με την ομάδα. Σε συνδυασμό, βέβαια, με την απογοήτευση των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων.

Ο Μπούσης είναι ένας επιχειρηματίας με σημαντική επιρροή στην ομογένεια. Με χαρτοφυλάκιο επενδύσεων αξιοζήλευτο και ση μαντικές διασυνδέσεις σε όλα τα επίπεδα. Η ενασχόλησή του με τον ΟΦΗ πριν από έξι χρόνια δημιούργησε πολλές ελπίδες στον κόσμο, που έβλεπε το άλλοτε καμάρι του κρητικού ποδοσφαίρου όχι μόνο να έχει μετατραπεί σε κομπάρσο, αλλά να βιώνει εφιαλτικές καταστάσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cww61dj8ako9)

Με τον ομογενή επιχειρηματία όλα επέστρεψαν σε μία κανονικότητα. Εξωαγωνιστικά όλοι άρχισαν να βλέπουν πράγματα που κόντευαν να ξεχάσουν ή τα άκουγαν για άλλες ομάδες και τα ζήλευαν. Μόνο αγωνιστικά δεν μπόρεσε ο ΟΦΗ να βρει το δρόμο του και ας έγιναν σημαντικές επενδύσεις και ας υπήρξε στήριξη από ανθρώπους που γνώριζαν το σύλλογο, αλλά και το ποδόσφαιρο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cww5zykey1s9)

Το μοντέλο που υιοθετήθηκε αρχικά δεν έφερε τα απαιτούμενα αποτελέσματα και άρχισαν οι αλλαγές. Ο Μιχάλης Μπούσης δεν σταμάτησε να βάζει το χέρι στην τσέπη όποτε χρειαζόταν. Αναζήτησε τις λύσεις. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι είναι διαφορετικό από τις επιχειρήσεις. Και κάπως έτσι, από την αποθέωση, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βίωσε και το... ανάθεμα!

Είναι εύκολο να εγκαταλείψει ο Μπούσης το όραμά του;

Για δέκα-είκοσι άτομα, βέβαια, δεν μπορεί να φύγει ένας παράγοντας από μία ομάδα. Δεν μπορεί να εγκαταλείψει την επένδυσή του και το όραμά του. Διότι ο Μπούσης είχε όραμα για τον ΟΦΗ. Το παραδέχονται ακόμη κι εκείνοι που τον... έκραξαν το βράδυ της Κυριακής.

Πέρα, όμως, από τα αποτελέσματα, η οργή τους εκπορεύθηκε και από τα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες και προεξοφλούσαν την εμπλοκή του επιχειρηματία σε άλλη ομάδα. Αν και ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν, έστω και έμμεσα, ο κόσμος δεν ήθελε και πολύ για να τους δώσει υπόσταση. Μοιραία, σε συνδυασμό με την αγωνιστική κατρακύλα, ο Μπούσης μπήκε στο στόχαστρο.

Το ερώτημα, όπως το θέσαμε και στον πρόλογο, είναι τι γίνεται τώρα. Επί της ουσίας, ούτε ο Μηνάς Λυσάνδρου είχε χθες ξεκάθαρη απάντηση. Το Ηράκλειο βοούσε για την επικείμενη αποχώρηση του Μπούση, αλλά οι περισσότεροι φίλοι του ΟΦΗ έτρεφαν και μία ελπίδα για αποφυγή του μοιραίου. Αλλά όλα παραμένουν ρευστά και η αγωνία κορυφώνεται. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και η αβεβαιότητα για το ιδιοκτησιακό μπορεί να τη φέρει σε ακόμη δυσκολότερη θέση.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΟΝΤΙΜΕ”.