αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η "μάχη" της κορυφής στην Bundesliga. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν παρέμεινε στην πρώτη θέση μετά τους τρεις βαθμούς που πήρε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ντάρμσταντ για την 20η αγωνιστική ενώ η Μπάγερν Μονάχου που ακολουθεί στην δεύτερη θέση και στο -2 συνέχισε στα θετικά αποτελέσματα πετυχαίνοντας νίκη με ανατροπή.

Κυρίαρχη η Λεβερκούζεν που παραμένει στην κορυφή της Bundesliga

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε από την έδρα της Ντάρμσταντ η Λεβερκούζεν η οποία επιβλήθηκε με 2-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga. Aν και οι φιλοξενούμενοι είδαν τους γηπεδούχους να κλείνουν καλά τους χώρους και να φτάνουν κοντά σε καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, έδειξαν χαρακτήρα και με πρωταγωνιστή τον Τέλα που σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (33', 52') πήραν νίκη-χρυσάφι που τους επιτρέπουν να φιγουράρουν στην πρώτη θέση.

Νίκη με ανατροπή για την Μπάγερν που παραμένει σε απόσταση βολής

Η Μπάγερν αν και τα βρήκε στην αρχή... σκούρα απέναντι στην Γκλάντμπαχ η οποία προηγήθηκε στο σκορ, βγήκαν στην... αντεπίθεση και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-1. Στο -2 οι Βαυροί από την πρωτοπόρο Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και περισσότερο απειλητικοί από τους φιλοξενούμενους ωστόσο σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες. Ο Ελβέντι άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 35ο λεπτό "παγώνοντας" την Μπάγερν η οποία στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και με γκολ του Πάβλοβιτς ισοφάρισε σε 1-1 στο 45ο λεπτό. Ο... συνήθης ύποπτος Χάρι Κέιν σκόραρε για ακόμη ένα ματς, με τον Άγγλο φορ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 και να πετυχαίνει το 24ο τέρμα του στο πρωτάθλημα. Ο Ματίας Ντε Λιχτ "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του στο 86ο λεπτό για το τελικό 3-1.

Εύκολο απόγευμα για την Στουτγκάρδη

Με το διπλό "απέδρασε' από την εδρα της Φράιμπουργκ η Στουτγκάρδη η οποία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 18ο λεπτό και έφτασε σε εύκολη νίκη με 3-1. Ο Ουντάβ έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο ματς μόλις στο τρίτο λεπτό για το 1-0 ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φίριχ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι είδαν τον Μέρλιν Ρολ να αποβάλλεται στο 18ο λεπτό με αποτέλεσμα να παίζουν με παίκτη παραπάνω από νωρίς. Στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους (45+11'), ο Κίμπλερ μείωσε σε 1-2, με την Στουτγκάρδη να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο 74ο λεπτό με τον Μίτελστετ ο οποίος "σφράγισε" τη νίκη για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Χαϊντενχάιμ - Ντόρτμουντ 0-0
Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 3-1 (45' Πάβλοβιτς, 70' Κέιν, 86' Ντε Λιχτ / 35' Ελβέντι)
Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη 1-3 (45+11' Κίμπλερ / 3' Ουντάβ, 7' Φίριχ, 74' Μίτελστετ)
Μάιντς - Βέρντερ 0-1 (2' Ντουκς)
Μπόχουμ - Άουγκσμπουργκ 1-1 (33' Μπροσίνσκι / 90+2' πέν. Ντεμίροβιτς)
Ντάρμστατ - Λεβερκούζεν 0-2 (33', 52' Τέλα)
03/02 19:30 Κολωνία - Άιντραχτ
04/02 16:30 Βόλφσμπουργκ - Χοφενχάιμ
04/02 18:30 Λειψία - Ουνιόν