Ο "νέος Άρνολντ" λαμπρός την οδηγεί. Με τον Κόνορ Μπράντλεϊ να έχει ένα γκολ και μία ασίστ στον Σομποσλάι, η Λίβερπουλ πήρε μια ευρύτατη και άκρως πειστική νίκη κόντρα στο... φάντασμα της Τσέλσι με 4-1 η οποία αν δεν είχε τον Πέτροβιτς στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να έχανε με... ιστορική διαφορά. Το σκορ για την ομάδα του Κλοπ (έφτασε τις 200 νίκες με την Λίβερπουλ στην Premier League)είχε ανοίξει ο Ντιόγκο Ζότα ο οποίος απόντως του Μοχάμεντ Σαλάχ έχει κάνει... άλμα παραπάνω για να καλύψει το κενό του Αιγύπτιου. Πλέον οι "Κόκκινοι" ετοιμάζονται για το... πραγματικό ντέρμπι κόντρα σε ομάδα του Λονδίνου, με την Άρσεναλ του Αρτέτα να την περιμένει την Κυριακή (18:30) στο "Έμιρεϊτς".

Απόλυτη κυριάρχος η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πέτροβιτς κρατούσε την Τσέλσι μέχρι το γκολ του Ζότα

Η Λίβερπουλ επέβαλε από νωρίς τον δικό της ρυθμό στο χορτάρι του "Άνφιλντ". Όμως αυτή την κυριαρχία δεν μπόρεσε να την μετουσιώσει σε κάποιο γρήγορο γκολ καθώς ο νεαρός τερματοφύλακας της Τσέλσι, Πέτροβιτς, αρνήθηκε εις διπλούν τον Ντάργουιν Νούνιες (με τη βοήθεια των δοκαριών του και στις δύο περιπτώσεις) και είδε τον Ντίαζ να χάνει μεγάλη ευκαιρία από κοντινή απόσταση.

Ο πρώτος που κατάφερε να κερδίσει τον νεαρό Αμερικανό ήταν ο Ντιόγκο Ζότα στο 23'. Ο Πορτογάλος χάρη στη μαχητικότητά του πήρε... παραμάζωμα το γαλλικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Τσέλσι και νίκησε τον Πέτροβιτς ανοίγοντας το σκορ.

Σκόραρε ο καταπληκτικός Μπράντλεϊ, έχασε πέναλτι ο άτυχος Νούνιες

Οι "Κόκκινοι" συνέχιζαν να πιέζουν και λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όμως εκ νέου ο Πέτροβιτς απέκρουσε, αυτή τη φορά σουτ του Τζόουνς. Εν τέλει αυτός που κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της Λίβερπουλ ήταν ο... νέος Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο Κόνορ Μπράντλεϊ με "ξερό"διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0 και άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα από τους οπαδούς της ομάδας του.

Η Τσέλσι τα είχε χαμένα και μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπαντιασίλε έκανε πέναλτι πάνω στον Ζότα. Ο Ντάργουιν Νούνιες ανέλαβε την εκτέλεση όμως έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πέτροβιτς και δεν... αποτελείωσε τους "Μπλε" από το πρώτο ημίχρονο.

Και ασίστ ο Μπράντλεϊ, δεν ήταν αρκετό το γκολ του Ενκουνκού για την Τσέλσι

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ δεν έριξε και ιδιαίτερα ταχύτητες, μέχρι ο Σομποσλάι να κάνει το 3-1 μετά από σέντρα του Μπράντλεϊ και να βάλει στην ουσία "τίτλους τέλους" πρόωρα στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια ο Κλοπ προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές βάζοντας και τους Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ-Άρνολντ προκειμένου να βρουν αγωνιστικό ρυθμό μετά τους τραυματισμούς τους.

Από την άλλη ο Ποτσετίνο έριξε στην αναμέτρηση τον Ενκουνκού και εκείνος ευθύς αμέσως έδειξε την ποιότητά του σκοράροντας ένα υπέροχο γκολ κάνοντας πρώτα ότι ήθελε μέσα στην περιοχή. Η απάντηση; Κατευθείαν γκολ του Λουίς Ντίαζ μετά από ασίστ του Νούνιες. 

Ο Ουρουγουανός πήρε το... Όσκαρ ατυχίας στο σημερινό παιχνίδι καθώς λίγο αργότερα σημάδεψε για τέταρτη φορά (!) το δοκάρι ενώ ο Πέτροβιτς εξακολουθούσε να πιάνει ότι μπορεί προκειμένου ο διασυρμός της ομάδας του να μην φτάσει σε... ιστορικά επίπεδα.