Μόνο στην Αλγερία και στη Μασσαλία φωνάζουν Γιαζίντ τον Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, ένιωσε Αλγερινός στην τοποθεσία Βερολίνο, κατά τα τελευταία λεπτά του ως ποδοσφαιριστή, στις 9 Ιουλίου του 2006. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του, επειδή τον αναγνωρίζει με το μεσαίο όνομά του, έχει... πασαπόρτι και σε ό,τι αφορά το επαγγελματικό μέλλον του. Σύμφωνα με το RMC, ο Ζιντάν αρνήθηκε πρόταση της Ομοσπονδίας της Αλγερίας προκειμένου να αναλάβει την εθνική ομάδα της χώρας. Η πρόταση φέρεται να ήταν εντελώς και απολύτως δελεαστική. 

Ο Ζιντάν, που δίνεται στην τρίτη καλύτερη απόδοση, δηλαδή 10, από τους μπουκ της Βρετανίας προκειμένου να αναλάβει τη Λίβερπουλ, κάτω μόνο από τους Τσάμπι Αλόνσο και Ρομπέρτο ντε Ζέρμπι, φέρεται, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα να πιέστηκε από τους συμπατριώτες του, ωστόσο κράτησε σθεναρά. Ο Ζιντάν είναι μια σπάνια περίπτωση ποδοσφαιρανθρώπου, καθώς δεν είναι προπονητής αλλά οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης ως πρώτος στην κατάκτηση τριών διαδοχικών Champions League, από το 2016 έως το 2018. Έφυγε το καλοκαίρι του 2021, προκειμένου να επιστρέψει ο Κάρλο Αντσελότι, και από τότε δεν έχει κοουτσάρει κάποια ομάδα, ενώ δεν ψήθηκε καν για την... Παρί Σεν Ζερμέν, ακόμα και όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ιδιαιτέρως θετικός στην πρόσληψή του



Αλγερία: Ήθελε Ζιντάν για να σβήσει την... ντροπή του αποκλεισμού 


Η Αλγερία απέλυσε προσφάτως τον Τζαμέλ Μπελμαντί, δηλαδή τον προπονητή που την οδήγησε στη μοναδική κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής στην Ιστορία της, το 2019. Σε αυτό που βρίσκεται στη φάση των "16" τώρα, η Αλγερία είναι ήδη εκτός, αφού τερμάτισε τελευταία σε όμιλο με Ανγκόλα, Μπουρκίνα Φάσο και Μαυριτανία. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ επέστρεψε στο Λίβερπουλ ύστερα από τον αποκλεισμό της Αιγύπτου στη φάση των "16", στα πέναλτι με το Κονγκό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο "βασιλιάς" τραυματίστηκε, υπέστη κάκωση μηριαίου, και επέστρεψε στην ομάδα του για να υποβληθεί σε αποθεραπεία.