Προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Copa del Rey η Ατλέτικο Μαδρίτης, με τη νίκη της με σκορ 1-0 επί της Σεβίλλης στο "Metropolitano", για το μονό προημιτελικό του Copa del Rey. Έτσι, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε ακολούθησε Αθλέτικ Μπιλμπάο -η οποία απέκλεισε την Μπαρτσελόνα σε έπος στο "Σαν Μαμές" την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου- τη Μαγιόρκα, που πέταξε εκτός τη Χιρόνα, και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που νίκησε το Βίγκο τη Θέλτα, ως η τέταρτη ομάδα στους ημιτελικούς. 

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου, όταν και θα βγουν τα ζευγάρια των διπλών προημιτελικών. Μάλιστα, ατυχώς για τη Σεβίλλη, η οποία φυτοζωεί στη Liga και είναι ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ο τελικός γίνεται στο "Cartuja", στην περιοχή της, στις 6 Απριλίου. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyo34yikt8vt)


Το παιχνίδι, φυσικά, ήταν ένα... Ατλέτικο classic. Ένταση και των γονέων, τσουγκρισμένα κεφάλια, κοινό δονκιχωτικό, Σιμεόνε μαυροφορεμένος σε έκσταση, ένα γκολ αργά με την ποδιά του Κορέα και την προβολή του Μέμφις Ντεπάι, στο 79', μια πρόκριση που φέρνει τους "ροχιμπλάνκος" στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyo4rp1k9dvl)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyo4t7rmvfw9)



Φυσικά, υπήρχαν και ευτράπελα, όπως το γλίστρημα του Αντουάν Γκριεζμάν στην εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Μολίνα, στο 26', αλλά και τη... μαγεία του, ένα καταπληκτικό ψαλίδι κατευθείαν από τις σελίδες της μόδας, που βρήκε το δοκάρι στο 53'. Η Σεβίλλη δεν θα βγει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, αφού πρέπει να παλέψει να μείνει στην κατηγορία πια, και μόνο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyo45orjjvkh)